A Telenor növeli 4G hálózata sebességét és a lefedettséget

A Telenor duplájára növeli 4G mobilhálózatának sebességét, a lefedettség növelése érdekében pedig felgyorsítja hálózatfejlesztését – jelentette be a társaság csütörtökön.

A frekvenciahasználati jogosultságok szeptemberben történt meghosszabbítása után a Telenor az 1800 megahertzes (MHz) sávban az eddigi 10 helyett 20 MHz-es blokkal rendelkezik, amelyet 4G szolgáltatásra fordíthat – mondta el Kutas István kommunikációs igazgató a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján.
Mindez lehetővé tette a mobilinternet-szolgáltatás sebességének megduplázását, ami 150 megabit/secundum elméleti letöltési sebességet jelent – tette hozzá.
A Telenor a legújabb technológiájú 4G hálózat elérésének biztosítása érdekében felgyorsítja hálózatfejlesztését, és a jövő év végéig több mint 10 milliárd forintot fordít erre a célra, egyebek közt jelentősen növeli bázisállomásainak számát.
A mobilszolgáltató a 2012 nyarán elindított 4G szolgáltatása lefedettségét is jelentősen növeli. A lakossági beltéri lefedettség arányát a jelenlegi 15 százalékról az év végéig 28 százalékra, 2014 végére pedig 52 százalékra tervezi növelni. Az eddig jellemzően kisebb településeken elérhető 4G szolgáltatással a nagyobb városokban és Budapesten is megjelenik a vállalat a közeljövőben. Az év végéig több mint 100 települést, például Miskolcot, Veszprémet és Szegedet is bekapcsolják a leggyorsabb mobilinternet-szolgáltatásba.(MTI)

Scroll To Top