A Richter is oltási lehetőséget biztosít a cég munkatársainak

A Richter Gedeon Nyrt. felajánlja munkatársai számára a Sinopharm-vakcinát, miután az oltási bizottság döntése alapján lehetőség nyílt a cég dolgozóinak soron kívüli oltására – közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

Az oltás felvétele önkéntes, a beadását a budapesti és a dorogi telephelyeken a vállalat foglalkozás-egészségügyi szolgáltatója bonyolítja le, Debrecenben pedig egy oltópont. A dolgozók körében végzett igényfelmérés után, várhatóan már e héten megkezdődhet a dolgozók tömeges oltása – olvasható a gyógyszergyár közleményében.
Azt írták: “a térség vezető gyógyszeripari vállalataként a Richter vezetése tisztában van a társadalomban elfoglalt kiemelt szerepével, legfőbb küldetése, hogy innovatív terápiás lehetőségeket biztosítson a lakosság számára, miközben felelősséggel tartozik munkavállalói irányába is”. A koronavírus-járvány kitörése óta a vállalat folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek dolgozói egészségének megóvását szolgálják – hangsúlyozták.
Kiemelték, a vállalat vezetősége a kezdetektől fogva buzdítja munkavállalóit az oltás felvételére, a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében hozott aktuális szabályok követésére, szigorú betartására.
Csak széles körű társadalmi összefogással állítható meg a koronavírus terjedése, és ebből a küzdelemből többek között a remdesivir készítmény előállításával, több egészségügyi intézmény támogatásával, valamint munkavállalói biztonságának megőrzésével veszi ki a részét a Richter Gedeon Nyrt. – olvasható a közleményben.(MTI)

Scroll To Top