A MOL is követheti a régiós olajcégeket: megindulhat az árfolyam emelkedés

mol4
A MOL az év első négy hónapjában alulteljesítő volt. Köszönhető volt ez annak, hogy a CEZ tervezte a részvények eladását. Mára ez a tranzakció realizálódott, így ez a fajta a kockázat megszűnt. Ennek hatására várhatóan a MOL árfolyama, a versenytársakéhoz hasonlóan, emelkedni fog.

Május első hetét követően érkezik a MOL osztalék kifizetése, ez egy 3% körül osztalék, amely az olaj szektorban nem számít kifejezetten magas kifizetésnek, de nem tekinthető rossz számnak. Ez egy fontos katalizátor lehet, akár a következő napokban is már. Az osztalékot a közgyűlés fogadta el. Ezen az ülésen volt egy másik érdekes pont is: a részvények felaprózása, azaz nyolcadolják a MOL részvényeket, és bár erre csak ősszel kerül sor, ez is a pozitív hangulat irányába hat.

A MOL részvényeivel kapcsolatban pozitívak vagyunk, mondta el Sándor Dávid a KBC Equitas vezető elemzője. Véleményük szerint a techniakai kép is kedvező, a korábbi kereskedési sávból kitörtek, amely arra enged következtetni, hogy lehet még potenciál a magyar olajvállalat papírjaiban.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top