A Lidl Magyarország növekvő árbevétellel számol az idén

A Lidl Magyarország Bt. növekvő árbevétellel számol 2013 márciusának végén záruló üzleti évében. A társaság csütörtökön nyitotta meg 26. budapesti – egyben 157. magyarországi – áruházát, a következő egységét pedig Győrben avatják.

A Lidl Magyarország Bt. a 2011 márciusától 2012 márciusáig tartó üzleti évében 186,5 millió forint nettó árbevételt ért el, amely növekedést jelent a megelőző üzleti évhez képest.
A cég a plázastop miatt nem juthat újabb építési engedélyhez, de a törvényi kereteken belül tovább próbálkoznak, hogy folytathassák az expanziót – írta az MTI érdeklődésére a társaság. A győri áruház építési engedélyét még a törvény hatályba lépése előtt kapta kézhez a cég.     A csütörtökön megnyitott hatodik kerületi üzlet több mint 1200 négyzetméteren működik, és 25 új munkahelyet teremtett a Lidl közleménye szerint.       A Lidl Magyarországon 2004-ben jelent meg, akkor első logisztikai központját és 12 üzletet nyitott. Mára országszerte 157 áruháza, 3 logisztikai központja (Székesfehérvár, Hejőkürt, Szigetszentmiklós) és közel 3500 dolgozója van.
A társaság több mint 200 magyar beszállítói partnerrel dolgozik, akik a értékesített volumen több mint felét szállítják. E
termékek döntő része számos európai Lidl áruház polcain is megtalálható – közölte a cég.      és az idén március végén záruló üzleti évében is bővüléssel számolnak.     A Lidlt az 1930-as években alapították Németországban, a közlemény szerint mára Európa legnagyobb diszkont élelmiszerkereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak a társaság. (MTI)

Scroll To Top