A Jobbik szerint csak kampányfogás az újabb rezsicsökkentés - Gazdasagportal.hu

A Jobbik szerint csak kampányfogás az újabb rezsicsökkentés

A Jobbik szerint pusztán kampányfogás a választások előtt fél évvel elkezdett rezsicsökkentés, ezért a 2010 és 2013 közötti időszakra utólagos kompenzáció illeti meg a fogyasztókat – közölte Apáti István, a párt országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus ezzel arra reagált, hogy Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a novembertől hatályos újabb rezsicsökkentéssel a villamosenergia ára a 2007. februári, a gázé pedig a 2008. júliusi szintre esik vissza.
Apáti István közölte: a Fidesz három évet késlekedett a Jobbik által már 2010 áprilisában javasolt rezsicsökkentéssel. “A multinacionális közműcégek ugyanis előre kitervelten, politikai nyereségvágyból, sok millió ember megélhetését veszélyeztették a privatizáció óta mesterségesen magasan tartott rezsidíjakkal” – írta.
A párt szerint a rezsicsökkentés végleges megvédésére pedig nem egy politikai nyilatkozat, hanem a Jobbik által benyújtandó jogszabályjavaslat lesz alkalmas, amely – tette hozzá a képviselő – a Fidesz által javasoltaknál magasabb szintű, szigorúbb védelmet biztosít.
Kitért arra, hogy a rezsicsökkentés károsultja az a több százezer magyar család is, aki tűzifával fűt, a szociális faprogram ugyanis még a helyzet kis mértékű enyhítésére is alkalmatlan. Közlése szerint továbbra is égető kérdés, mi lesz a legnagyobb rezsitétellel, az élelmiszer-kiadásokkal, mikor lesz hajlandó a Fidesz rábólintani a Jobbik által javasolt, az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentő javaslatra.
A Jobbik a fogyasztóvédelem terén elengedhetetlennek tartja az 540 ezres kötbérek és mérőóra-visszaélések elleni védelmet, a földgáz normál fűtőértékének, a közműcégek kötelezettségeinek ellenőrzését és az ott dolgozók munkahelyének megőrzését.(MTI)

Scroll To Top