A Generali lélegeztető gépeket és 20 millió professzionális maszkot szerzett be a koro-navírus helyzet kezelésére

Az orvostechnikai eszközök és a maszkok beszerzése a március 13-án a koronavírus helyzetre létrehozott rendkívüli nemzetközi alapból származó adományoknak köszönhetők. Az első lélegeztető gépeket már leszállították Olaszország Lombardia tartományának kórházaiba, a maszkok első szállítmánya két héten, a második szállítmánya pedig három héten belül várható.

Lélegeztető gépek

Az olaszországi Lombardia régió kórházainak intenzív osztályai március 27-én kapták meg az első Németországból importált lélegeztető gépeket. Az ügylet a Hope Onlus humanitárius szervezet  és a Generali 100 millió eurós, a koronavírus helyzet kezelésére létrehozott rendkívüli alapjának köszönhetően jött létre.

Rekord idő alatt 8 lélegeztető gépet telepítettek Crema, Brescia és a milánói Buzzi település kórházainak intenzív osztályain. További 12 lélegeztető gép leszállítás alatt van.

A napokban a Generali 500 védőruhát is adományozott Lombardia egészségügyi intézményeinek. Továbbá a múlt hét folyamán a német Generali vállalat az Air-Dolomiti-Lufthansa közreműködésével segített a németországi olasz diplomáciának 2 500 – kínai üzletemberek által adományozott – védőfelszerelés leszállításában.

Professzionális maszkok

A Generali a rendkívüli nemzetközi alapból származó hozzájárulásával az olaszországi Polgári Védelmet is támogatta 20 millió professzionális maszk beszerzésében. A beszerzés első fele két héten belül, a második fele pedig három héten belül kerül kiszállításra. Az ügylet összesen 28 millió eurót emésztett fel, melyből a Generali a március 13-án létrehozott nemzetközi alapjából 14 millió eurót biztosított, ezzel egyetemben a Polgári Védelem is 14 millió euróval támogatta a beruházást.

A maszkok beszerzése kiváló példa a köz- és magánszféra közötti partnerségre, ami az egészségügyi dolgozók védelmét szolgáló nélkülözhetetlen eszközök pótlását tette lehetővé Olaszország minden régiójában.

A Generali Spanyolországban, Franciaországban és Ázsiában is visz véghez kezdeményezéseket – olyan régiókban, ahol üzemel Generali leányvállalat és amelyek a leginkább érintettek a vírus által.

A GENERALI CSOPORT

A Generali az egyik legnagyobb globális biztosító és alapkezelő vállalat. Az 1831-es megalapítása óta a világ vezető biztosítótársaságai között jegyzett vállalatcsoport 50 országban működik, teljes díjbevétele 2019-ben meghaladta a 69 milliárd eurót. A világszerte közel 72 000 munkavállalót alkalmazó és 61 millió ügyfelet kiszolgáló Generali Csoport egyike a vezető európai biztosítótársaságoknak, ázsiai, illetve latin-amerikai jelenléte folyamatosan erősödik. A Generali célja nem kevesebb, mint élethosszig tartó partnerként szolgálni ügyfeleit – a páratlan ellátási láncának köszönhetően – innovatív és személyre szabott megoldásaival. Ausztriai, közép- és kelet-európai, illetve oroszországi tevékenységét a Csoport (a prágai székhelyű) Ausztria, CEE & Oroszország Regionális Központon keresztül irányítja; a Generali a régióhoz tartozó 13 ország mindegyikében a legjobb három biztosító közé tartozik.

Scroll To Top