A feltörekvő piacok javították a General Electric eredményét

Elsősorban a feltörekvő országokban elért jó eredményeknek köszönhetően nőtt a General Electric profitja a negyedik negyedévben, és ez ellensúlyozni tudta a gyenge amerikai és európai üzletmenetet.

A társaságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az üzemi tevékenységéből származó nyereség 2012 negyedik negyedévében 4,7 milliárd dollár, az egy részvényre jutó eredmény pedig 44 cent lett; mindkettő 13 százalékos növekedést jelent 2011 negyedik negyedévéhez képest.
A folytatólagos tevékenységekből származó, az Egyesült Államokban általánosan elfogadott számviteli elvek (GAAP) szerint számított nyereség 9 százalékkal 4,3 milliárd dollárra, az egy részvényre jutó nyereség pedig 11 százalékkal 41 centre nőtt. Az árbevétel a negyedév folyamán 4 százalékkal 39,3 milliárd dollárra emelkedett, az egész évben 147,4 milliárd dollárt tett ki.
Az eredményeket értékelve Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója kifejtette: a globális gazdasági környezet változékonysága ellenére is erős negyedévvel zárta az évet a cégcsoport. A fejlett piacokat illetően továbbra is bizonytalanok a kilátások, de Kínában és az erőforrásokban gazdag országokban növekedés tapasztalható. „Minden idők eddigi legnagyobb rendelésállományával és az üzletágaink által a negyedév során generált jelentős összegű szabad pénzeszközzel erősen kezdhetjük a 2013-as évet is” – szögezte le az elnök-vezérigazgató.

Forrás: MTI

Scroll To Top