Zuhan a Mol, mégsem kell a Magnolia

A Mol nem fogadta el a Magnolia-kötvényekre tett befektetői ajánlatokat. Nem fogadta el a Mol-csoporthoz tartozó Emona Investment Kft. a Magnolia-kötvényekre tett ajánlatokat a befektetők által ajánlott árfolyamon – közölte a Mol Nyrt. a BÉT honlapján csütörtökön.

A Mol Nyrt. az érdekeltségébe tartozó Emona Investment Kft.-n keresztül szerdán tett ajánlatot a Magnolia Finance Ltd. által kibocsátott, Mol-részvényekre váltható kötvények megvásárlására. A 610 millió euró össznévértékű, lejárat nélküli értékpapírokból az Emona maximum 244 millió eurónyit kívánt megvásárolni, pénzbeli elszámolás ellenében. Az ajánlat közös lebonyolítói a Citigroup Global Markets Limited és a Deutsche Bank AG, London Branch.
A luxemburgi tőzsde oldalán közzétett tájékoztató szerint a kötvények minimális ajánlati ára 83 százalék.
A Mol még 2006 márciusában értékesített 6 millió 7479 darab Mol részvényt a Magnolia Finance Limited részére 20 515 forintos árfolyamon, a Magnolia pedig 610 millió euró összértékben, egyenként 100 ezer euró névértékű, lejárat nélküli, átváltható értékpapírt bocsátott ki, amelyeket nemzetközi pénzügyi befektetők részére érékesített. A Magnolia a tranzakcióval 5,58 százalékos befolyást szerzett a Molban. A kibocsátott kötvények 2011. március 20-a és 2016. március 12-e között „A” sorozatú Mol törzsrészvényekre válthatók át. Az átváltható értékpapírokat névértéken bocsátották ki, az első tíz évben az utánuk fizetendő éves kamat mértéke 4 százalék, értékesítésükre 26 670 forint/részvény átváltási árfolyam figyelembevételével került sor. A Mol felsővezetői közül többen rendelkeznek Magnolia kötvényekkel.(MTI)

Scroll To Top