Veszélyes lenne a férfiak negyven év munka utáni nyugdíjba vonulása

A Fidesz képviselőcsoportja hiteltelennek és az egész nyugdíjrendszert veszélyeztetőnek tartja azt a szocialisták által is támogatott kezdeményezést, amely a férfiaknak is lehetővé tenné a nyugdíjba vonulást negyven év munkaviszony után.

A kormánypárti frakció erről az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ír, amelyben Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő napközben tartott sajtótájékoztatójára reagáltak. Az ellenzéki politikus arra biztatta pártja szimpatizánsait, aktivistáit, hogy támogassák a férfiak negyven év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulásáról szóló népszavazási kezdeményezést.
A Fidesz ezzel összefüggésben emlékeztet, a Nők 40 program a nyugdíjhoz közeledő nők megbecsüléséről szól, akik évtizedeken át keményen dolgoztak és mellette gyermekeket neveltek fel. A férfiaknak azonban a legnagyobb becsülés a munka és az, ha szükség van rájuk – fogalmaznak, hozzátéve: “azt szeretnénk, hogy amíg tudnak, dolgozhassanak”.
Kiemelik, Magyarország nem akar többé a segélyezettek és mindenféle kedvezmények alapján nyugdíjazottak országa lenni, mert az egyenes út az ország elszegényedéséhez.
A kormánypárt szerint Magyarországon ma 23 éves csúcson van a foglalkoztatás, Európában élen jár a gazdasági növekedésben, és ez a magyar munkavállalók kemény munkájának is köszönhető, a szocialisták által is támogatott javaslat azonban – azonos nyugdíjjárulékok mellett – a nyugdíjak csökkenésével járna.
A Fidesz emellett aláhúzza, az MSZP “újabb kampányfogása” hiteltelen is, hiszen 2010-ben nem szavazták meg a nők negyven év munkaviszony után járó nyugdíjjogosultságát, valamint 2009-ben ők vettek el a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat.
A baloldal az emberek nyugdíj-megtakarításait külföldi érdekeltségű magánnyugdíjpénztáraknak adta, kormányzásuk idején minden harmadik forint hiányzott a nyugdíjkasszából, a nyugdíjakat is már csak az IMF-hitelből tudták kifizetni – fejti ki a Fidesz, majd megjegyzi, a nyugdíjrendszer a kormány beavatkozása nélkül 2010-ben összeomlott volna és nem lenne stabil, biztonságos.(MTI)

Scroll To Top