Vasárnapi pihenőnap – Liberálisok: hiba erőltetni a vasárnapi zárva tartást

A Magyar Liberális Párt (MLP) véleménye szerint óriási politikai hiba, hogy a kormány erőlteti a vasárnapi zárva tartás kérdését, ugyanis semmi nem indokolja, hogy változtassanak egy, a rendszerváltozás óta kialakult szokáson – erről a független Fodor Gábor beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A pártelnök úgy fogalmazott: a döntéssel korlátozzák az embereket, miközben kereskedelemben dolgozók közül sokan – a becslések szerint – húsz-, harminc ezren veszítik majd el a munkahelyüket „a rövidlátó, ostoba és felelőtlen” döntés miatt.
A javaslat mögött egyfelől egy ideológiai ok áll – folytatta, miközben további lehetséges oknak nevezte, hogy a magánérdek felülírja a közérdeket. Úgy fogalmazott: lehet olyan, a Fideszhez közel álló cég vagy élelmiszerlánc, amelyiknek kedvezni akarnak a jogszabályi változással.
Fodor Gábor arra is kitért, hogy az M0-s fizetőssé tétele összefügghet ezzel az üggyel, mert többek között azokat a szakaszokat akarják fizetőssé tenni, amelyeken keresztül el lehet jutni a Budapest környékén található nagy bevásárlóközpontokhoz.
A pártelnök arra is kitért, hogy a változtatás nyomán a hazai termelőktől származó, jó minőségű magyar termékeket olcsó és rosszabb külföldiek válthatják fel a boltok polcain.(MTI)

Scroll To Top