Váratlanul felmondta koncessziós szerződését a maribori repülőtérrel az SHS Aviation vállalat - Gazdasagportal.hu

Váratlanul felmondta koncessziós szerződését a maribori repülőtérrel az SHS Aviation vállalat

Váratlanul felmondta hosszú távú koncessziós szerződését a maribori repülőtérrel a Hollandiában bejegyzett SHS Aviation kínai vállalat – közölte a helyi sajtó pénteken.

Erről az SHS Aviation tulajdonosai értesítették az illetékes szlovén minisztériumot, bejelentve, hogy a hat hónapos felmondási idő alatt a szerződéssel összhangban folytatják a munkát.
Az Aerodrom Maribor vállalatot, amely a második legnagyobb repülőtér igazgatásával volt megbízva Szlovéniában, az SHS Aviation két évvel ezelőtt vásárolta meg 10 millió euróért azzal az ambiciózus céllal, hogy növeli a repülőtér forgalmát.

A cég akkor bejelentette, hogy interkontinentális járatokat indít, és növelik flottáját, azzal a feltétellel, hogy a szlovén állam, mint tulajdonos, bővíti a leszállópályákat és felújítja a repülőtér épületét.
Az SHS Aviation az eredeti tervek szerint áthozta volna belgiumi cége, a VLM Airlines hat repülőgépét, amelyeknek Maribor lett volna a bázisa.
A cég, amely 2017-ben még 660 millió eurós befektetést ígért, most azzal érvel, hogy jelentősen megváltoztak a körülmények, túlságosan elhúzódott a rendezési és koncessziós eljárás, és nem egyértelmű a megvalósítási ütemterv.
A közlekedési minisztériumot meglepte a kínai befektető váratlan döntése. Ugyanakkor elmondták: a kormány kész bekapcsolódni egy új fejlődési modell keresésébe, amely hosszú távon biztosítani tudná a maribori repülőtér fennmaradását.(MTI)

Scroll To Top