Van még potenciál a hazai részvényekben

A Budapesti Értéktőzsde különdíját, az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja címet kapta a K&H Navigátor Alap a legmagasabb hazai részvényállomány és az elért részvényállomány növekedés alapján. Az elmúlt két évben a BUX kétszámjegyű növekedést produkált, és az idei évre is kedvezőek a kilátások, így a K&H szakemberei szerint továbbra is érdemes hazai részvényekkel színesíteni a megtakarításokat.

 

A Privátbankár.hu Klasszis befektetési alapkezelői díjazásán a Budapesti Értéktőzsde különdíját nyerte el a K&H Navigátor alap. A K&H Navigátor alap 1998-ban indult, és az elmúlt évben több mint 7 milliárd forintos állománynövekedést ért el, miközben a befektetőknek 18,7%-os éves hozamot nyújtott.

 

„A Legjobb Hazai Részvénybefektető Alap 2018 díjjal azt a befektetési alapot kívántuk elismerni, amely a hazai tőkepiac fejlődéséért a legtöbbet teszi. Ennek érdekében értékeltük, hogy mely alap portfóliójában volt a legtöbb hazai részvény, és azt is, hogy a részvények állománya az adott évben mennyit emelkedett. A megmérettetésben azok a nyilvános részvényalapok vettek részt, amelyek befektetési politikájuk szerint Magyarországon, illetve a régióban aktívak” – tájékoztatott Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde Marketing és PR Igazgatója.

 

A folytatás is ígéretes

„A BUX elmúlt két évének kétszámjegyű növekedéséből nem csak részvény befektetéseken, de válogatott vegyes alapokon keresztül is profitálhattak a befektetők. A továbbiakban is érdemes hazai részvényekben gondolkodni, hiszen ígéretes a folytatás: európai és hazai szinten is kedvezőek a gazdasági előrejelzések, miközben a fő papírok – az OTP kivételével – hazai és regionális szinten is olcsónak mondhatók. Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül a kibontakozó kereskedelmi háború okozta globális aggodalmakat, ami a gazdasági növekedés lassulásával fenyeget, és ezzel a befektetőket is elbizonytalanítja” – tájékoztatott előrejelzésében Hajósi Péter, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

 

 

Hazai blue chipek

  • OTP: a fellendülő fogyasztói és lakáshitel-piac, illetve a tervezett régiós bővülési szándék támogatja az OTP papírok árfolyamának emelkedését. Ezeket a pozitív hatásokat azonban döntően már beárazta a piac, így – a hazai blue chipek között egyedüliként – nem tekinthető olcsónak.
  • MOL: a hazai és régiós országok erőteljes kereslete, valamint az olajár ismételt emelkedése kedvezően hat a MOL részvényekre, ezért további árfolyamemelkedésre lehet számítani.
  • Richter: a Richter részvények kilátásait egyelőre beárnyékolja a cég egyik nőgyógyászati terméke körüli bizonytalanság, azonban a jelenleg vonzó árazáson forgó papír profitálhat egy általános emelkedésből.
  • Telekom: a kedvező gazdasági környezet támogatóan hat a cég papírjainak árfolyamára, az erős piaci verseny azonban nyomás alatt tartja a szolgáltatások árait, miközben a fejlesztések látványos költségeket emésztenek fel.

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 206 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2 billió forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

 

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a vegyes alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

K&H Bank

  1. IV. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 268 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3015 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 41,8 milliárd forint

 

K&H Alapkezelő

  1. IV. negyedévének végén:

teljes kezelt vagyon: 968 milliárd forint

K&H alapokban kezelt vagyon: 802 milliárd forint

intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 166 milliárd forint

K&H Biztosító

  1. IV. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS, nem auditált): 14,4 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS, nem auditált): 167,5 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS t, nem auditált): 4,3 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS, nem auditált): 2,87 milliárd forint

 

Scroll To Top