Választás 2014 – Csiba Katalin: óriási siker, ha az LMP akadályozza meg a Fidesz kétharmadát

Az LMP óriási sikerként könyveli el, ha parlamentbe való bejutásuk akadályozza meg a Fidesz kétharmados többségét – nyilatkozta Csiba Katalin vasárnap este az MTI-nek, miután a pártra leadott szavazatok aránya meghaladta az öt százalékot.

Az országos választmány tagja hangsúlyozta, hogy óvatosan fogalmaz, mert várhatóan csak egy hét múlva dolgozzák fel teljesen a szavazatokat, de hozzátette: a tendencia azt mutatja, hogy kényelmesen a parlamenti küszöb fölé kerülnek.
Közölte, ha visszajutnak a parlamentbe, akkor sikerként könyvelik el, hogy újrázni tudtak. Úgy fogalmazott: habár korábban a négy évvel ezelőttihez hasonló hét százalék feletti támogatottságot vártak, de nem csalódottak. Hozzátette, óriási sikerként könyvelik el, ha a mandátumszámításnál bebizonyosodik, hogy az LMP bejutása akadályozza meg a Fidesz-KDNP kétharmados többségét.
A párt politikusai az eredmények alakulását az LMP volt központi irodájának egy lezárt szakaszán követik figyelemmel, ahonnan óriási üdvrivalgás hallatszott, amikor kiderült, hogy átlépték az ötszázalékos küszöböt.
Csiba Katalin azt mondta, feszülten követik a híreket, de most várhatóan nagy ünneplés kezdődik majd.(MTI)

Scroll To Top