Ukrán válság – Soros György szerint Európa rossz úton jár az ukrán válság kezelésében

Az ukrán válságnak rá kellene ébresztenie Európát eredeti céljára, az integráció megerősítésére és arra, hogy Ukrajnát pénzügyi és technikai támogatásban kellene részesítenie, nem pedig oroszországi kapcsolatainak elvágásában segédkeznie – idéz az orosz rt.com hírportál Soros György Bloomberg hírügynökségnek adott interjúját.

“Ha már reagálunk, fontos, hogy azt a megfelelő módon tegyük: ez nem feltétlenül szankciók kivetését kell hogy jelentse Oroszországra, hanem sokkal inkább az Ukrajnának nyújtott kézzelfogható pénzügyi és technikai segítséget. Egy Ukrajnának nyújtott európai Marshall-terv lenne a legmegfelelőbb válasz” – mondta Soros György a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban.
Soros György szerint Ukrajna azért választotta inkább Oroszországot, mert Európa könnyűnek találtatott a versenyben. “Európa – híven önmagához – túl sokat követelt és túl keveset kínált” – fogalmazott Soros György, aki szerint “Putyinnak nem volt nehéz dolga jobb ajánlattal előhozakodnia”.
Az ukrajnai válság tavaly az év végén robbant ki, miután Viktor Janukovics elnök nem írta alá az uniós társulási szerződést, ehelyett az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok szorosabbra fűzését választotta.(MTI)

Scroll To Top