Ukrán válság – Orosz áruk ellen hirdettek bojkottot Nyugat-Ukrajnában - Gazdasagportal.hu

Ukrán válság – Orosz áruk ellen hirdettek bojkottot Nyugat-Ukrajnában

Lemberg (Lviv) után Ivano-Frankivszkban is bojkottot hirdettek az orosz áruk ellen, a Krím félsziget orosz megszállása elleni tiltakozásul.

Ivano-Frankivszban három élelmiszer-üzletlánc kezdte meg kedden az orosz áruk eltávolítását több mint egy tucat áruházának polcairól. Az orosz gyártású termékeket a kereskedők Ukrajnában előállított árukkal helyettesítik – adta hírül a zik.ua lembergi hírportál.

A jelentés szerint az üzletek által Nem adunk el made in Russia jelzésű árut! jelszóval meghirdetett bojkott érinti az ismert és népszerű orosz alkoholos italokat, teákat és háztartási vegyiárukat.
“Nagyon jó volt, hogy orosz árukat forgalmaztunk, de most meg kell tagadni ezek vásárlását, mert az értük kifizetett pénzzel agresszív szomszédunk gazdaságát támogatjuk” – jelentette ki a hírportálnak Rosztiszlav Kukurudz vállalkozó, az ivano-frankivszki városi tanács (közgyűlés) képviselője.
Lembergben egy hete hirdettek bojkottot az orosz áruk ellen, plakátokon és szórólapok ezrein szólítva fel a lakosságot az orosz gyártmányú termékek vásárlásától való tartózkodásra. A vásárlási stop szervezői még arra is felhívták a potenciális vevők figyelmét, hogy az Oroszországban előállított árucikkek vonalkódjának első két száma a 4-es és 6-os. (MTI)

Scroll To Top