Ukrán válság – Az ukrán fegyveresek elérték Luhanszk központját - Gazdasagportal.hu

Ukrán válság – Az ukrán fegyveresek elérték Luhanszk központját

Elérték a Moszkva-barát szakadárok által ellenőrzött kelet-ukrajnai nagyváros, Luhanszk központját a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán erők – közölte keddre virradóra az Ukrajinszka Pravda hírportál az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivőjére hivatkozva.

Andrij Liszenko az ICTV televíziónak nyilatkozva mondta ezt. Az ukrán erők körülzárták Donyec-medence kulcsfontosságú városait, a szakadár fegyveresek pedig agresszívabbá váltak azt érezvén, hogy “a végét járják”.
“Egyes egységeink már hétfőn eljutottak Luhanszk központi részeibe. Harcok folynak a város utcáin” – mondta Liszenko.
Az UNIAN hírügynökség közben idézte keddre virradóra a Donbassz ukrán zászlóalj közleményét, amely szerint fegyveresei még egy ostromot indítottak a Donyeck megyei Ilovajszk városát uraló szakadárok ellen, és sikerült behatolniuk a város központjában, kitűzték az ukrán nemzeti lobogót. A városért folyó harcok idején a szakadárok Grad és Uragan típusú rakéta-sorozatvetőket és páncélozott hadieszközöket vetettek be a katonák ellen. A harcok folytatódnak, a város teljes mértékben még nem került a katonák kezére, de ez már csak idő kérdése – közölte a zászlóalj sajtószolgálata.(MTI)

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/18/7035174/
http://www.unian.ua/politics/952717-v-tsentri-ilovayska-vstanovili-sino-jovtiy-prapor-batalyon-donbas.html

Scroll To Top