Ukrán válság – Az OTP Bank Ukrajna 140 fiókjából hat zárva tart

Az ukrán belpolitikai események, az utcai összecsapások miatt az OTP Bank Ukrajna 140 fiókjából hatot zárva tart az ügyfelek és a munkatársak biztonságának szavatolása érdekében – közölte az OTP sajtóosztálya az MTI kérdésére csütörtökön.

Az OTP közleménye szerint az az OTP Bank Ukrajna ügyfeleit a bank fiókhálózatának 95 százaléka változatlan minőségben szolgálja ki jelenleg is. Az átmenetileg zárva tartó fiókok munkatársai a legközelebbi fiókokban segítik az ügyfelek minél gyorsabb és kényelmesebb kiszolgálását.
A legnagyobb magyar hitelintézet közlése szerint az OTP Bank Ukrajna  felkészült a hrivnya leértékelésére. A bank nyitott devizapozíciói és kihelyezett hitelei szempontjából a nemzeti valuta árfolyamának alakulása kiszámítható és kezelt kockázatot jelent – olvasható a banki közleményben.
A 2013. harmadik negyedévi adatok szerint az OTP Bank Ukrajna fiókjainak száma 140, banki ügynökök nélkül 3218 alkalmazottat foglalkoztat az OTP ukrán leánybankja, a pénzintézet 318 ezer ügyféllel rendelkezett  2012 végén, és 160 ATM-et üzemeltetett.
Az OTP Bank Ukrajna tavalyi harmadik negyedéves adózás előtti eredménye 7,9 milliárd forint volt,  az adózott nyereség 4,9 milliárd forintot tett ki, a mérlegfőösszeg 633,45 milliárd forintot ért el.
Kijevben csütörtökön kiújultak az összecsapások az ellenzék és a rendőrök között, percről percre nő a halálos áldozatok és a sérültek száma. A belvárosban sorra zárnak be a bankfiókok, evakuálják az ott dolgozókat, és kiürítik a pénzkiadó automatákat. Egyes benzinkutaknál hosszú sorok alakultak ki, miután elterjedt a hír, hogy hamarosan bezárják azokat.
A belügyminisztérium arra kéri a kijevieket, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és semmiképpen ne menjenek a belvárosba.(MTI)

Scroll To Top