Ukrán válság – A Jobboldali Szektor nem kért segítséget Umarov csecsen hadúrtól

Az ukrán radikális és nacionalista szervezetekből létrejött Jobboldali Szektor (PSZ) tagadta vasárnap, hogy segítséget kért volna Doku Umarovtól, a “Kaukázusi Emirátus” nevű csecsenföldi csoport vezetőjétől.

Előző nap az a hír terjedt el, hogy a szervezet vezetője, Dmitro Jaros a Vkontaktye orosz közösségi oldalon felszólította az orosz hatóságok által leginkább keresett csecsen hadurat, lépjen fel Oroszország ellen, továbbá tevékenységük fokozására szólította fel a kaukázusi lázadókat és “Oroszország felszabadító mozgalmait”.
Artyom Szkoropadszkij, a Jobboldali Szektor sajtótitkára az ukrán Szabadság Rádiónak elmondta, hogy hackertámadás érte a közösségi portálon lévő oldalukat. Szavai szerint az oldaluk fél órán át nem volt elérhető, és ez a közlemény akkor került fel rá. Hozzátette, hogy azóta eltávolították azt.
“A Jobboldali Szektor álláspontja a következő: nem engedni a provokációnak, nem cselekedni elsőként, de készek vagyunk válaszlépést tenni arra, ha az Orosz Föderáció megszálló csapatai harci tevékenységet kezdenek Ukrajnában” – hangsúlyozta a PSZ sajtótitkára.(MTI)

Scroll To Top