Újpest, Zugló és Lipótváros diákjai voltak a legjobbak az országos pénzügyi vetélkedő középdöntőjén

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn idén 8264 általános és középiskolás diák indult el, hogy bebizonyítsák, ők a legfelkészültebbek a pénzügyek terén. Az első online fordulóból mintegy 3115 versenyző jutott tovább, közülük 6,7 százalék teljesítette feladványokat hibátlanul, vagy egy-két hibaponttal. A második online fordulóból régiónként 20-20 csapat, azaz több mint 700 diák útja vezetett a regionális középdöntőkig. Ezt a fordulót országszerte 8 különböző városban rendezték meg, köztük Budapesten, ahonnan Újpest, Zugló és Belváros-Lipótváros diákjai jutottak tovább a végső, legnagyobb megmérettetést jelentő júniusi döntőbe.

 

Egy egész tanéven át készülnek, tanulnak, vetélkednek

 

Diákok ezrei neveztek a tanév elején, készültek tanáraikkal a vigyázz#KáPé vlog ismeretanyagából, oldottak meg online feladatsorokat, hogy aztán a legjobbak a regionális középdöntőkön bizonyíthassák, hogy a legfelkészültebbek között vannak pénzügyekből. Négy korcsoportból (3-4., 5-6., 7-8, 9-11. osztályosok) egy-egy csapat jut tovább az országos budapesti döntőbe, ahol a másik 7 régió győzteseivel vetélkednek majd. Dióhéjban így zajlik a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő, amely egy teljes tanéven át kalauzolja a diákokat a pénz izgalmas, felelősségteljes, sokaknak mégis bonyolultnak és olykor rejtélyesnek tűnő világába.

 

 

A budapesti középdöntőbe Pest megye és Budapest 125 iskolájából 2325 diák közül mindössze 84 fő, azaz 20 csapat jutott tovább 4 különböző városból. Itt már nemcsak a pénzügyi alapfogalmak magabiztos ismeretére volt szükségük a diákoknak, hanem összetettebb kérdésekben, szituációkban is helyt kell állniuk a fiataloknak, ahogy később felnőttként majd a mindennapokban is. A feladatokon keresztül a versenyzők az öngondoskodás, a digitális bankolás, a biztosítások, hitelek és online vásárlások témaköreivel találkozhattak.

 

„A pénzügyi tudatosság nem csupán a számolási készségről vagy a kiadások-bevételek kalkulációiról szól, sokkal inkább a mérlegelési és döntési képességről, amire a mindennapi pénzügyi szituációkban mindenkinek szüksége van. Ahhoz, hogy okos pénzügyi döntéseket hozzanak, a fiataloknak már kisiskolás kortól érdemes betekinteniük a pénzgazdálkodás folyamataiba, hogy megtanuljanak tervezni saját pénzükkel, felnőttként pedig helyesen tudják felmérni, milyen hitelkonstrukciókkal járnak jól, vagy épp milyen befektetésekkel tudnak előrébb lépni. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn a feladat a logikus, előrelátó gondolkodás, a kontextus értelmezése és a legjobb opció megtalálása a számos lehetőség közül” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A budapesti középdöntő továbbjutó csapatai:

 

  • 3-4. osztályos kategória: A négy dollárvadász, Budapest 14. kerület, Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány
  • 5-6. osztályos kategória: KáPé Őrültek, Budapest 4. kerület, Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola
  • 7-8. osztályos kategória: Közpénz, Budapest 4. kerület, Újpesti Babits Mihály Gimnázium
  • 9-11. osztályos kategória: Creatures, Budapest 5. kerület, ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium

 

A júniusi budapesti fináléban a győztes iskolások nyereményei között tablet, akciókamera, drón és vezeték nélküli fejhallgató is lesz. Emellett a győztes csapatok iskolái kategóriánként félmillió forint összértékű könyv- illetve sportszer utalványt kapnak, a pedagógusok munkáját pedig szintén értékes könyvutalványokkal díjazza a K&H Csoport.

 

További részletek: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/

 

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőről

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános iskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2019-ben immár 8264 fő részvételével zajlik a verseny. 2010 óta a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre összesen 759 településről 1696 iskola csapata pályázott. Ez összesen több mint 46.200 résztvevő általános iskolás diákot jelentett. A K&H Csoport a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő programjával az általános iskolai korosztály pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy a jövő generációjának képviselői okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan közel 4 000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 206 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2 200 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4 000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

 

 

K&H Bank

2018 év végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 305 milliárd Ft

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3 199 milliárd Ft

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 57,8 milliárd Ft

 

K&H Biztosító

2018 év végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 14,6 milliárd Ft

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 169,6 milliárd Ft

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,0 milliárd Ft

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,5 milliárd Ft

 

Scroll To Top