Új néven és új profillal folytatja tevékenységét az Altera Nyrt.

A részvényesek döntése értelmében az Altera Nyrt. a jövőben AutoWallis Nyrt. néven folytatja tevékenységét, a társaság átalakulása miatt új menedzsmentet választottak és egyúttal arról is határoztak, hogy nyolcszorosára emelik a részvények darabszámát – közölte az AutoWallis hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az Altera Nyrt.-nél, amelynek a részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriában jegyzik, azt követően valósult meg a teljes átalakulás, hogy 15,8 milliárd forintos tőkeemeléssel a társaság tulajdonába került a Wallis négytagú gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói tevékenységet ellátó cégcsoportja, így a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző. A tagvállalatok Magyarországon és a közép-, valamint délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkoznak.

A közlemény idézte Székely Gábort, az AutoWallis befektetési igazgatóját, aki kifejtette a társaság átalakulásával olyan vállalat jelent meg a BÉT-en, amely árbevétele alapján a hetedik a jegyzett cégek közötti rangsorban. Az AutoWallis kapitalizációja az elmúlt 180 napos, 787 forintos átlag részvényárfolyammal számolva közel 27 milliárd forint – tette hozzá.
A befektetési igazgató közölte azon dolgoznak, hogy a társaság részvényei minél hamarabb átkerüljenek a BÉT prémium kategóriájába, és részei legyenek többek között a BUX indexnek is.
Arról is beszámoltak, hogy a részvényesek a részvények névértékének csökkentéséről döntöttek, így a részvények névértéke 100 forintról annak a nyolcadára, 12,5 forintra mérséklődik. Ennek következtében arányosan változik (nyolcszorosára növekszik) a részvények darabszáma is. A társaság ettől a lépéstől a tőzsdei forgalmuk bővülését várja.
A társaság rendkívüli közgyűlésén arról is határoztak, hogy az AutoWallis vezetése a társaság üzleti céljainak megvalósítása érdekében 5 év alatt, a jegyzett tőke maximum 75 százalékának megfelelő, mintegy 2,55 milliárd forint (875 forintos részvényárfolyamon számítva 22,3 milliárd forint) összegű tőkeemelést hajthat végre saját hatáskörben, újabb közgyűlési döntés nélkül.
A részvények névértékének változásáról és a vállalat új nevének tőzsdei bevezetéséről a társaság külön tájékoztatást ad majd – írták.
Az AutoWallis Nyrt. – korábbi nevén Altera – 2012-es alapítása óta vagyonkezeléssel foglalkozik. Az AutoWallis célja, hogy autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön.(MTI)

Scroll To Top