Új gyárat épít a ZF Lenksysteme Makláron

Több mint húsz millió eurós zöldmezős beruházással épít új, elektromos kormányművet gyártó és összeszerelő üzemet a ZF Lenksysteme Hungária Kft. a Heves megyei Makláron. A jövőre már termelő, 115 új munkahelyet teremtő gyár alapkövét pénteken rakták le a cég vezetői, valamint a település polgármestere.

Az ünnepségen Matthias Augenstein gazdasági ügyvezető igazgató és Daniel Pridal műszaki ügyvezető igazgató hangsúlyozták: a német ZF Lenksysteme csoporton belül a magyarországi vállalat kapta meg a lehetőséget a felső kategóriás autókba gyártott minőségi elektromos kormánymű, az EPSapa gyártására és összeszerelésére. Az idén tíz éves cég egri telephelyen azonban nincs lehetőség a szükséges bővítéshez, ezért esett a választás a megyeszékhelyhez közeli Maklárra.
Elhangzott: egy 18 hektáros területet vett meg a kft., itt épül fel első ütemben jövőre egy 23 ezer négyzetméteres üzem, amelyet – ha szükséges – 2016-ra további 7000 négyzetméterrel tudnak bővíteni. Az első gépek és gyártósorok 2014 tavaszán érkeznek meg Maklárra. A gyár 115 új munkahelyet teremt majd – hangsúlyozta Matthias Augenstein.
Az alapkőletételhez kapcsolódóan a ZF Lenksysteme Hungária Kft. által kiadott közlemény arra is emlékeztet, hogy az elmúlt tíz évben folyamatosan bővült a társaság. A kezdeti 35 alkalmazottat számláló létszám ez idő alatt 600 fölé nőtt, követve a piaci igényeket és az egyre emelkedő rendelésállományt.
Havasi László maklári polgármester szerint a térség egyik legerősebb vállalkozásává fejlődött a ZF Lenksysteme Hungária Kft. A mostani beruházás pedig a Magyarország iránti bizalmat is mutatja. Maklárt elsősorban az ipari vállalkozások számára szeretnék vonzóvá tenni, ami a község fejlődése és a munkahelyteremtés miatt is fontos – emelte ki a polgármester.
A nyilvános cégadatok szerint a ZF Lenksysteme Hungária Kft. által értékesített termékek nettó árbevétele 2011-ben közel 233 millió euró, tavaly pedig több mint 207 millió euró volt. Az adózott eredmény 2011-ben több mint öt millió eurót tett ki, az elmúlt évben viszont mintegy 4,7 millió eurós veszteséget mutattak ki.(MTI)

Scroll To Top