Új elnököt választott a Magyar Mérnöki Kamara

Wagner Ernőt választotta elnöknek a Magyar Mérnöki Kamara tisztújító küldöttgyűlése – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Wagner Ernő okleveles építőmérnök 2017 óta a Somogy Megyei Mérnöki Kamarát vezette, tevékenységéért számos díjat vehetett már át. Elnökként a legfontosabb feladatának a csaknem kész, módosított alapszabály elfogadását tekinti – írták.
Az új vezető elődje négy év után távozott a kamara éléről. Nagy Gyula a közlemény szerint úgy értékeli, vezetése alatt sikerült szolgáltató jellegű kamarát létrehozni, megőrizve a stabilitását, és növelte a saját vállalkozási bevételek arányát.
A közlemény szerint a küldöttgyűlés résztvevőit a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára köszöntötte. Füleky Zsolt méltatta, hogy a kamara munkája a nehéz körülmények között sem lassult.
A küldöttgyűlés az elnök mellett alelnököket, elnökségi tagokat, új felügyelőbizottságot, etikai-fegyelmi bizottságot is választott. Elfogadták továbbá a 2020-as beszámolókat, a 2021-es költségvetés módosítását, és a 2022. évi költségvetés módosítását is – ismerteti a közlemény.(MTI)

Scroll To Top