Új együttműködés a HB Reavis és a Cambridge Innovation Center között

Új együttműködést jelentett be az emberközpontú irodák egyik vezető fejlesztője: a HB Reavis az amerikai központú Cambridge Innovation Centerrel (CIC) dolgozik majd szorosan együtt. A CIC olyan inspiráló munkakörnyezet megteremtésén dolgozik, amely hatékonyságra, innovatív ötletek megvalósítására, ezáltal új termékek vagy akár vállalatok létrehozására ösztönzi a tehetségeket. A HB Reavis 45 millió euró befektetéssel járul hozzá a központ törekvéseihez, amelyet az innovációs kampusz hálózat bővítésére használnak. A fejlesztő emellett csatlakozott a CIC igazgatótanácsához is.

 

A két vállalat közötti kapcsolat erősítéseként a CIC a HB Reavis Varso II fejlesztésébe költözik, ahol a terület 30%-át veszi bérbe. A megállapodás 22 hónappal az épület átadása előtt jött létre, mivel a Varso Place projekt egyik kiemelt célja, hogy a lengyel főváros tech közösségének központjául szolgáljon majd.
A CIC innovációs közösségeket épít: kampuszokat, ahol startupok, vállalati innovációs egységek és kockázati tőkealapok dolgoznak együtt. Kutató- és speciális iparági központjaik komoly feltalálókat vonzanak, akik a legtöbbet hozzák ki a helyi oktatóprogramokból és networking lehetőségekből is.
Varsó a Cambridge Innovation Center második európai központja lesz a 2016 óta működő rotterdami képviselet után. Azért döntöttek a varsói terjeszkedés mellett, mert a lengyel piac egyike a folyamatosan növekvő európai gazdaságoknak – az OECD nemrég a ‘Fejlett Országok’ kategóriába sorolta. Az új irodájuk 14 ezer négyzetméteren ad majd otthont különleges iparági központoknak melyek többek között az energia, biotechnológia, és a digitális szektorokban tevékenykednek.
Tervben van egy innovációs központ létrehozása az Egyesült Királyságban is, ahol a HB Reavis már komoly piaci jelenléttel rendelkezik. Emellett a partnerek további innovációs „hubok” kialakítását is feltérképezik Berlinben, Frankfurtban és Európa-szerte több országban.
A HB Reavis a jövőben szívesen ad otthont további CIC irodáknak fejlesztéseiben, miközben saját co-working hálózatát, a HubHub-ot is építi. A HubHub co-working irodák jelenleg Varsóban és Pozsonyban kínálnak modern munkakörnyezetet, segítik a tehetséges szakemberekből álló közösségek építését és támogatják a közös gondolkodást.
“A Cambridge Innovation Centerrel való együttműködésünk támogatja azt a stratégiai törekvést, hogy a világ legjobb innovátoraival, és modern munkakörnyezet kialakításán dolgozó szakemberekkel dolgozzunk együtt. Ennek köszönhetően tudunk egyedülálló irodai megoldásokat szállítani a különböző méretű vállalkozásoknak.” nyilatkozta Marian Herman, a HB Reavis ügyvezető igazgatója. “Örömmel nyitjuk meg az első CIC központot Varsóban, amely az első a sok közösen tervezett projekt közül.”
“Az úttörő munkahelyi megoldásokat fókuszba helyező HB Reavis-szal létrejött együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy jelentősen felgyorsítsuk innovációs kampuszaink globális hálózatának terjeszkedését, a közelgő lengyelországi nyitásunkkal egyetemben. A befektetés abban is megerősít minket, hogy a legtehetségesebb szakembereket tudjuk bevonzani, mialatt vezetői csapatunk a növekedés következő fázisára koncentrál.” – tette hozzá Tim Rowe, a Cambridge Innovation Centre alapítója és ügyvezető igazgatója.
A jelenleg építés alatt álló Varso Place egy vegyes funkciójú fejlesztés, amelyben iroda-, kiskereskedelemi-, és vendéglátó funkciók mellett Európa egyik legmagasabb tornya is helyet kap. A 2019-ben elkészülő épületekben számos okos technológiát, és a felhasználók jó közérzetét szolgáló megoldásokat valósítanak meg. 2017-ben a projektet „WELL Core & Shell Precertification” előminősítéssel jutalmazta az International WELL Building Institute.
A HB Reavis Csoportról

A HB Reavis küldetése, hogy ingatlanmegoldásaik révén meghatározó élményekkel gazdagítsák az emberek életét.

Fő fókuszunkban azok az emberek állnak, akik számára fejlesztéseink készülnek: célunk, hogy olyan nagyszabású tereket hozzunk létre, amelyek növelik az ott dolgozók és a környéken lakók produktivitását és jó közérzetét. Integrált pán-európai fejlesztőként épületeink tervezését, építését és kezelését is mi végezzük, emellett befektetéskezelőként is működünk, és co-working-terek létrehozásával és üzemeltetésével is foglalkozunk. Jelenleg az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon tevékenykedünk, míg Németországban is keressük a fejlesztési lehetőségeket.

1993-as alapítása óta a HB Reavis több mint 1 millió négyzetméter kereskedelmi területet adott át. Fejlesztéseink összterülete meghaladja az 1,2 millió négyzetmétert, mintegy 6,3 milliárd euró bruttó fejlesztési értékkel. Jelenleg 11 projektünk van folyamatban 450 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel, több mint 2 milliárd euró értékben.

Büszkék vagyunk, hogy 1,2 milliárd eurós tőkéjével és több mint 700 szakemberével a HB Reavis egyike Európa piacvezető ingatlanfejlesztőinek.

A fejlesztéseinkre jellemző minőség, fenntarthatóság, és kiemelkedően magas színvonal eredményeként nemzetközi szinten több díjjal is elismerték munkánkat. Az AON Hewitt például a „Lengyelország Legjobb Munkáltatója” címet ítélte oda vállalatunknak, emellett a CEE Quality Awardson a HB Reavis lett „Közép-Kelet Európa Legjobb Fejlesztője 2017”, a World Finance Awardson elnyerte a „2016 Legjobb Irodafejlesztője” díjat, az Egyesült Királyságban a 2017-es Estates Gazette Awardson pedig az “Év Globális Ingatlanbefektetője” díjat.

Bővebb információért látogasson el a https://hbreavis.com/hu/ oldalra!

A Cambridge Innovation Centerről

Az 1999-ben alapított CIC központja a Massachusetts állambeli Cambridge-ben található, a vállalat innovációs központok építésével és működtetésével foglalkozik. A CIC és a családjába tartozó partner intézmények, mint például a LabCentral és a MassRobotics, innovátoroknak biztosítanak csúcskategóriás tudományos és technológiai infrastruktúrát közös használatra, többek közt irodákat, biotechnológiai laboratóriumokat és robotikai fejlesztőközpontokat. A Venture Cafe a CIC leggyorsabban fejlődő, innovációs ökoszisztémák építésén dolgozó non-profit szervezeteinek hálózata, mely évente több mint 100 000 embernek nyújt helyet 6 városban, 3 különböző kontinensen zajló programjaiban, 2018-ban pedig 3 új városra terjesztik ki jelenlétüket.

A CIC célja, hogy innovációs közösségei támogassák az olyan vállalkozókat, akik a világ jobbá tételén dolgoznak. Indulása óta a CIC közel 5000 startup céget támogatott, a nyilvánosan bejelentett tranzakciók értéke meghaladta a 10 milliárd dollárt, beleértve a kockázati-tőke befektetéseket és a felvásárlási értékeket. Számos világszerte elismert technológiai vállalat, mint az Apple, Google (Android), Facebook, Twitter, Amazon, Shell, Hubspot, és Boeing helyezte fontos kezdeményezéseit a CIC központjaiba. A CIC továbbá több ország, például a holland, német, japán, kanadai és kínai kormányok innovációs globalizációs programjainak is otthont ad.

A következő 10 évben a CIC szeretné innovációs központi hálózatát kiterjeszteni 50 városra világszerte. További információ: www.cic.com.

Scroll To Top