Trump: Obama és Clinton közösen destabilizálta a Közel-Keletet

Barack Obama amerikai elnök és Hillary Clinton demokrata elnökjelölt közösen ingatta meg a Közel-Kelet helyzetét, és adta ezzel az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet kezére Irakot, Szíriát és Líbiát – hangoztatta kedden Donald Trump republikánus elnökjelölt, és “alkalmatlan elnöknek” minősítette Obamát.

A milliárdos virginiai kampánygyűléséről Washingtonba érkezve kiadott nyilatkozatában írt erről és egyben reagált mindarra, amit Obama mondott róla a szingapúri miniszterelnökkel kedden délelőtt tartott közös sajtótájékoztatóján. Az elnök “szánalmasan felkészületlennek” és az elnökségre alkalmatlannak minősítette Trumpot.
A republikánus elnökjelölt közleményében leszögezte, szerinte Obama elnök az, aki alkalmatlan arra, hogy az országot vezesse. “Bukott vezetőnek” minősítette az Egyesült Államok jelenlegi elnökét.
Nem csupán Obama, Hillary Clinton is erőteljes bírálatokat kapott a republikánus indulótól. Trump azzal is megvádolta az elnököt és a volt külügyminisztert, hogy elindították Iránt “a nukleáris fegyverekhez vezető úton”, továbbá “ismételten befogadtak olyan bevándorlókat, akikről aztán kiderült, hogy terrorakcióknak voltak részesei”.
Trump leszögezte: Obama és Clinton “a legjobb amerikai munkahelyeket szervezték ki a tengerentúlra, hogy globális érdekeiket kielégítsék”. A republikánus elnökjelölt végül leszögezte: “most változásra van szükségünk”.(MTI)

Scroll To Top