Tőzsdezárás – Nyereséges tőzsdezárás Európában

Pozitív kezdés után nyereséggel, esetenként március óta a legmagasabb szinten fejezték be a keddi kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

Az európai FTSE EuroFirst 300 index 0,96 százalékos, a Stoxx Europe 600 index 0,99 százalékos, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,05 százalékos emelkedéssel zárta a keddi tőzsdenapot.

Londonban 1,74 százalékkal négy hónapja, június vége óta a legmagasabb szintre emelkedett az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,54 pedig százalékkal zárt magasabban, kéthavi csúcson. A CAC-40 Párizsban 1,55 százalékkal végzett erősebben nyolc hónapja, március eleje óta a legmagasabb szinten. A milánói tőzsde 0,52 százalékkal emelkedve több mint nyolchavi csúcsot ért el, a madridi pedig 3,37 százalékos indexemelkedéssel öthavi csúcson fejezte be a kereskedést kedden.
A befektetői aktivitást változatlanul a hétfői nagy árfolyamnyereségért felelős koronavírus-ellenes oltóanyag eredményes teszteléséről tett bejelentések fűtik világszerte, nem csak Európában. Az oltóanyag elérhetővé válása belátható időn belül lehetővé teheti a korlátozások enyhítését, ami leginkább a gazdasági növekedésből közvetlenül profitáló ágazatok részvényei iránt növelte meg a befektetői érdeklődést. A válság idején nagy nyereséget elkönyvelő technológiai cégek papírjai most általában gyengültek, az ágazati index több mint egy százalékkal csökkent. A banki papírok viszont tovább erősödtek, az ágazati mutató mintegy három és fél százalékos nyereséget ért el.
Az európai tőzsdék zárásakor a Brent nyersolaj ára 1,53 százalékos emelkedést mutatott a nemzetközi kereskedelemben hordónként 43,05 dolláron, a WTI pedig 40,94 dolláron állt, 1,61 százalékkal magasabban.
Az eurót 0,02 százalékkal jegyzik erősebben 1,1815 dolláron, az arany spot ára 1883,70 dollárra emelkedett 1,14 százalékkal.(MTI)

Scroll To Top