Tőzsdenyitás előtti kitekintés

Tegnap, tovább mentek az amerikai indexek,  de egyedül a Dow Jones tudott 0,5% körüli pluszt felszedni, a Nasdaq és az S&P 0,34 és 0,16% mentek. Az S&P még mindig ott van 1500 pont alatt. Az 1500 pont lehet egy lélektani határ, sok elemző már régóta várja, hogy eléri az S&P, néhány napon belül kiderül, hogy áttöri vagy lefordul róla. Mindenesetre a mai kereskedési nap nem biztos, hogy az áttörésről fog szólni, de a tőzsdében az a szép, hogy a rossz hírre is lehet vásárolni, viszont a tegnapi adósságplafon megemelése sem tudott komoly pluszt hozzáadni a tegnapi kereskedéshez, és valószínűleg az Apple rossz gyorsjelentése  sem fogja segíteni az emelkedést. Az Apple tegnapi gyorsjelentése után a határidős kereskedésbe közel 10% esett.

Azonban ha megnézzük az ázsiai zárást ott csak minimális mínusz van, és a Japán Nikkei 1.28% pluszba zárt, a határidős jegyzései is már 0,4% pluszba van. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Nikkei 3 napja folyamatosan esik, tehát ez a 1.% emelkedés korrekció-e vagy visszaállás az emelkedő pályára, azt csak az elkövetkező napok döntik el.

Az Európai jegyzések 0% körüli szinteken vannak, az első órákban kiderül mennyire számít a tegnapi kereskedésük utáni 2 hír.

Scroll To Top