Tőzsdenyitás előtt – Ázsia: Pozítiv hangulatban tellt a mai kereskedés, kívéve a Japán Nikkei-t, ami fél százalékot esett

Ázsia  pozitív tartományban álltak a tőzsdeindexek, de Tokióban a Nikkei 225 tőzsdeindex gyengült, péntek reggelre 0,58 százalékot esett és 13 381 ponton zárt

Japánban a legújabb adatok szerint az infláció növekedett éves bázisú összehasonlításban a júniusi 0,4 százalékról a mostani 0,7 százalékra. Ez összhangban van a japán kormány politikájával, ugyanis próbálják felszámolni az ország gazdaságát éveken át visszafogó deflációt.
Bár jók voltak a japán ipari termelési adatok, a júniusi 3,1 százalékos esés után júliusban már 3,2 százalékos növekedés volt, ez nem érte el az elemzői várakozásokban szereplő 3,7-3,8 százalékot. Kedvező hír volt, hogy csökkent a japán munkanélküliség, júniusban 3,9 százalék, júliusban 3,8 százalék volt az állástalanok aránya, de ez nem tudta megfordítani a negatív tőzsdei hangulatot.
Szöulban a dél-koreai tőzsde a japánnal azonos időben zárt, de sokkal jobb eredményt ért el. A Kospi 0,99 százalékos erősödéssel 1926 ponton fejezte be a napot. Az ausztrál S&P/ASX 200 index ugyancsak emelkedett péntek reggelre, 0,84 százalékkal ment feljebb az index, amely 5135 ponton zárt.
Kínában a tőzsdék még nyitva tartottak a tokiói zárás idején. A sanghaji index 0,34 százalékos erősödést mutatott, Hongkongban a tőzsde 0,16 százalékkal esett.(MTI)

Scroll To Top