Tőzsdenyitás előtt: Ázsia – Emelkedtek az indexek a szíria elleni támadás előtt

Különböző hírforrások szerint ma kezdődik Szíria elleni támadás de ez nem zavart az ázsiai befektetőket. A tegnapi pozitív amerikai zárás után, az ázsiai tőzsdéken is kedvező befektetési hangulat uralkodott, ennek hatására szinte egész Ázsiában emelkedés láthatunk.

Jelen állás szerin, a japán Nikkei 1 százalékhoz közeli mértékben emelkedik, a kínai indexek felemásak, a külföldiek által is kereskedhető Hang-Sang 0,4 százalékos pluszban, a csak kínaiak által által kereskedett Sanghai Comp. viszont ma is ellentétesen halad a többi ázsiai börzével szemben, kicsi, mindössze 0,2 százalékos mínuszban található. Ma végre fellegezhettek azok az indexek amik az utóbbi időben eladói nyomás alatt voltak, különösen igaz ez a filippínói börzére, ahol közel 3,5 százalékos az emelkedés. Az indiai és a Jakartai börze is emelkedik 1 illetve fél százalékot. Bár ez elenyésző az elmúlt napokban bekövetkezett eséshez képes.

A határidős piacok a picivel a tegnapi záróértékük alatt vannak. A határidős német DAX és a francia CAC index is 0,1 százalék alatti mínuszba tartózkodnak

 

 

Scroll To Top