Tőzsde – Veszteséges kezdés New Yorkban

Az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nagy, másfél-két százalékos veszteség után szerdán ismét indexcsökkenéssel indult a kereskedés, bár ezúttal kisebb mértékűvel.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,12 százalék, az S&P-500 index 0,13 százalék, a Nasdaq Composite index 0,18 százalék veszteséget mutatott.
A hét elején az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok elmérgesedésének a jelei idézték elő az árfolyamok csökkenését az amerikai értékpapírpiacokon. Donald Trump amerikai elnök vasárnap Twitter üzenetben jelezte Washington szándékát a kínai importvámok megemelésére a folyamatban lévő tárgyalások eredménytelensége miatt. Az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője, Robert Lighthizer pedig a héten péntekre helyezte kilátásba az importvámok megemelését. Donald Trump szerdai Twitter üzenetében bejelentette, hogy kínai tárgyalóküldöttség érkezik az Egyesült Államokba a kereskedelmi megállapodás megkötésére, ami enyhített valamelyest a befektetői aggodalmakon.

A piacok figyelme a kereskedelmi kapcsolatok várható alakulása mellett továbbra is főként a folyamatban lévő vállalati eredménybeszámolói szezon esedékes publikációira irányul. Eddig az S&P-500 index tagvállalatainak 88 százaléka tette közzé negyedéves eredményét, 73 százalékban az elemzői várakozásokat meghaladó adatokkal.
Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára 0,07 százalék veszteséget mutatott 61,36 dolláron hordónként, a Brent ára pedig 0,47 százalékkal 69,55 dollárra csökkent.
Az eurót 0,10 százalékkal jegyzik erősebben 1,1201 dolláron, az arany ára 0,19 százalékkal unciánként 1288,10 dollárra emelkedett.(MTI)

Scroll To Top