Tőzsde – Veszteséges kezdés New Yorkban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi pozitív zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,32 százalék, az S&P-500 index 0,51 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,36 százalék gyengüléssel indult neki a csütörtöki kereskedésnek.
A befektetői hangulatban bekövetkezett negatív fordulatot a kiskereskedelmi forgalom decemberi csökkenéséről a piaci nyitás előtt megjelent jelentés váltotta ki. Decemberben ugyanis a várt szerény növekedés helyett több mint kilenc éve a legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban.
Szerdán viszont még széleskörű árfolyam-emelkedéssel nyugtázta a piac a jelek szerint kedvezően alakuló amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat. Mindkét fél bizakodását fejezte ki, hogy sikerül megállapodásra jutniuk az importvámok megemelésének márciusi határideje előtt.

A kiskereskedelmi forgalom visszaesése az olajár-emelkedést is megrekesztette. Szerdán már a második napja emelkedett az olaj ára a megállapodás felé haladó kereskedelmi tárgyalásoknak köszönhetően.
Az amerikai kereskedési idő kezdetén a WTI olajár hordónként 53,63 dolláron 0,50 százalékos veszteséget mutatott, a Brent viszont még 0,39 százalékkal állt magasabban 63,86 dolláron.
Az eurót 0,30 százalékkal jegyezték erősebben az amerikai piacok nyitásakor, 1,1299 dolláron. Az arany ára 0,14 százalékkal unciánként 1313,20 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top