Tőzsde – Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.

Kedden 0,33 százalék emelkedéssel nyitott a DJIA-30 index és 0,31 százalék csökkenéssel az S&P-500 index a Wall Streeten, a Nasdaq Composite pedig 0,88 százalékkal gyengült kezdéskor.

Hétfőn a Wall Street indexei nagy erősödéssel nyugtázták a koronavírus-ellenes védőoltás eredményes teszteléséről tett bejelentéseket. A főként technológiai papírokat jegyző Nasdaq piacon azonban veszteséggel zártak az indexek.
A felhasználók internetes aktivitásából hasznot húzó olyan nagy technológiai cégek, mint a Netflix, az Amazon.com, a Facebook és az Apple a keddi nyitás előtt is másfél-két százalékkal gyengültek a befektetői tőkének a gazdasági korlátozások feloldásából jobban profitáló ágazatokba való átirányítása miatt.
Az amerikai tőzsdék nyitásakor a Brent és a WTI nyersolaj ára is egyaránt 1,46 százalékos emelkedést mutatott a nemzetközi kereskedelemben, a WTI hordónként 40,88, a Brent 43,02 dolláron.
Az eurót 0,01 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1812 dolláron, az arany spot ára 1881,04 dollárra emelkedett 1,00 százalékkal.(MTI)

Scroll To Top