Tőzsde – Szerény indexemelkedés New Yorkban - Gazdasagportal.hu

Tőzsde – Szerény indexemelkedés New Yorkban

Negatív kezdésből szerény emelkedésbe fordultak hétfőn a főbb amerikai tőzsdeindexek.

A kereskedés vége előtt bő két órával a DJIA-30 index még csekély, 0,05 százalékos veszteséget mutatott, de az S&P-500 és a Nasdaq Composite indexek már 0,10 százalék nyereségben jártak.
A tőzsdei befektetők figyelme a jelek szerint a G20 hét végi találkozóján a protekcionista tendenciák erősödése miatt kifejtett aggodalmakról átterelődött a negyedéves eredmény beszámolókra való várakozásra.
A hétfői árfolyam emelkedést főként pénzügyi papírok vezették, ágazati indexük egy százalékkal erősödött. Bank of America és a J.P. Morgan Chase két százalékkal, a Citigroup, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs egy százalékkal erősödött.

A piacok a nagy technológiai cégek negyedéves eredmény beszámolóira várnak. Az Alphabet a hétfői zárást követően hozza nyilvánosságra második negyedévi eredményét, de a héten esedékes a Facebook és az Amazon jelentése is. A technológiai ágazat mutatója az év eleje óta a pénteki zárásig tizenöt százalékkal erősödött.
Az S&P-500 index tagjainak tizenhét százaléka hozta már nyilvánosságra eredmény adatait az előző negyedévről a folyamatban lévő beszámolási periódusban. A beszámolók több mint nyolcvan százaléka bizonyult jobbnak az elemzői várakozásoknál.
A Hasbro például a hétfői nyitás előtt tette közzé várakozásokra rácáfoló beszámolóját, amit részvényének tizenkét százalékos erősítésével nyugtázott a piac.
A kezdeti olajáremelkedés visszakozott hétfőn, az amerikai piaci zárás előtt két órával a WTI ára már 0,63 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 67,83 dolláron, a Brent ára pedig 0,36 százalékkal 72,81 dollárra csökkent. A Brent legmagasabb ára 74,50 dollár, a WTI legmagasabb ára pedig 69,31 dollár volt hétfőn. A kezdeti áremelkedést az amerikai-iráni kölcsönös fenyegetőzést idézte elő.
A dollár erősödött, az arany ára csökkent: az eurót 0,23 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1694 dolláron, az arany ára 0,49 százalékkal unciánként 1225,10 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top