Tőzsde – Pozitív kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon a csillapodó inflációs aggodalmak függvényében.

A DJIA-30 index 0,23 százalékkal, az S&P-500 index 0,12 százalékkal, a Nasdaq Composite index pedig 0,06 százalékkal kezdett magasabban.
Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai gyűjtőindexek 0,6 százalék körüli nyereségben jártak.
Az amerikai indexek az előző nap emelkedéssel zártak, de a DJIA index a pénteki emelkedéssel is csekély veszteséggel fejezheti be a hetet, míg az S&P és Nasdaq indexek némi nyereséggel. Az S&P index csütörtökön rekordot ért el.
A befektetők a májusi fogyasztói árindex alapján jutottak arra a következtetésre, hogy az infláció legutóbbi váratlan mértékű felfutása átmeneti jelenség volt, a Fed ezért nem fog a tervezettnél korábban monetáris szigorításra kényszerülni.
Az olajár a javuló keresleti kilátások függvényében több éves csúcsnál stagnál. Az IEA legfrissebb prognózisa szerint a világ olajkereslete a jövő év végére visszaáll a válság előtti szintre. A WTI ára 2018 októbere óta, a Brent 2019 májusa óta nem állt a jelenlegi magas szinten.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,18 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,42 dolláron, a Brent ára pedig 0,03 százalékkal csökkent 72,50 dollárra.
Az eurót 0,35 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2127 dolláron, az arany spot ára 0,74 százalékkal csökkent unciánként 1883,94 dollárra.(MTI)

Scroll To Top