Tőzsde – Pozitív kezdés New Yorkban

Pozitív korrekcióval indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nagy, egy százalékot meghaladó veszteséges zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,08 százalék, az S&P-500 index 0,02 százalék, a Nasdaq Composite index 0,19 százalék emelkedést mutatott a kereskedés kezdetén.
A szerdai negatív zárást a Fed elnöke, Jerome Powell nyilatkozata váltotta ki, amelyben igyekezett visszafogni a piac kamatcsökkentési várakozásait. A Fed szerdán a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal csökkentette az irányadó dollárkamatsávot. Kamatcsökkentésre több mint egy évtizede most került sor első alkalommal az Egyesült Államokban.

Az olaj ára hat napja első alkalommal csökkent csütörtökön, a WTI 2,36 százalékkal hordónként 54,20 dollárra, a Brent 1,71 százalékkal 63,94 dollárra. Az árcsökkenést egyrészt a kamatcsökkentési várakozások visszafogásának, másrészt a növekvő amerikai olajtermelésnek tulajdonítják az olajpiacon. A kamatcsökkentést gazdaságösztönző, így olajkeresletet növelő eszköznek tekintik.
Az eurót 0,34 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1036 dolláron, az arany ára 1,63 százalékkal unciánként 1414,35 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top