Tőzsde – Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Mérsékelt pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,31 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,23 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,19 százalékos emelkedést jelzett.
Az enyhén veszteséges kezdésből induló kereskedésben az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok eszkalálódása miatti aggodalmak fogták vissza a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot. Donald Trump amerikai elnök múlt vasárnap Twitter üzenetben jelezte Washington szándékát a kínai importvámok megemelésére a folyamatban lévő tárgyalások eredménytelensége miatt. Az Egyesült Államok kereskedelmi képviselője, Robert Lighthizer később megerősítette az elnök bejelentését, és közölte, hogy az importvámok megemelésére a pénteken kerül sor.

A piaci hangulaton javított Donald Trump amerikai elnök szerdai Twitter üzenete, miszerint kínai küldöttség érkezik Washingtonba a kereskedelmi megállapodás megkötése szándékával. A Twitter üzenet által jelzett szándékot később a Fehér Ház szóvivője is megerősítette.
A nagyvállalatok között a nap egyik legnagyobb vesztese a Tripadvisor online utazói értékeléseket gyűjtő vállalat volt 11 százalék feletti veszteséggel, miután negyedéves bevétele elmaradt az előzetes várakozásoktól. Ágazati szinten a szerdai kereskedésben az ingatlanszektor mellett a technológiai és az egészségügyi vállalatok részvényei szerepeltek a legjobban.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára ismét emelkedést mutatott a javuló piaci hangulatban.
Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 58 cent (0,94 százalék) emelkedéssel, 61,98 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 46 centes (0,66 százalék) pluszban, 70,34 dollár volt.
Az arany unciánkénti ára 0,28 százalékkal, 3,65 dollárral 1281,95 dollárra csökkent.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1187 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1201 dollár után.(MTI)

Scroll To Top