Tőzsde – Mínuszban álltak az indexek New Yorkban - Gazdasagportal.hu

Tőzsde – Mínuszban álltak az indexek New Yorkban

Mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfő este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 1,54 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 1,58 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,60 százalékos csökkenést jelzett.
Gyenge kezdést követően jelentős mínuszban kerültek hétfő estére a New York-i tőzsde irányadó indexei. Az árfolyamok gyengülését a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmaknak tulajdonítják az elemzők.

A félelmek felerősödéséhez hozzájárult, hogy az Asos brit online divatáruház csökkentette jövő augusztusban záruló üzleti évére vonatkozó nyereség-előrejelzését, ami a kiskereskedelmi szektor részvényárfolyamait gyengítette, és rontotta a piaci hangulatot, csökkentve a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot.
A hétfői kereskedés legnagyobb vesztese az egészségügyi szektor mellett a kiskereskedelmi és a technológiai ágazat volt.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára hétfőn csökkent, részben a világgazdasági lassulás miatti félelmek miatt.
Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 98 cent csökkenéssel, 50,49 dolláron állt, a Brent hordónkénti ára 54 centes mínusszal, 59,74 dollár volt.
Az arany unciánkénti ára 0,74 százalékkal, 9,15 dollárral, 1250,55 dollárra emelkedett New Yorkban.
Egy euróért 1,1355 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon.(MTI)

Scroll To Top