Tőzsde – Gyengülnek az amerikai tőzsdeindexek

Csökkenő tendenciát követve szűk sávban mozogtak pénteken az amerikai tőzsdeindexek.A szerény mértékű nyereséges nyitás után az árfolyamok csekély veszteségbe csúsztak.

A szerény mértékű nyereséges nyitás után az árfolyamok csekély veszteségbe csúsztak: a zárás előtt mintegy két órával a DJIA 30 index 0,03, az S&P 500 index 0,03, a Nasdaq Composite pedig 0,06 százalék veszteséget jelzett.
A szerény mértékű veszteség azonban valószínűleg nem fogja megfosztani a S&P 500 indexet attól a lehetőségtől, hogy már a hetedik egymást követő hetet zárja nyereséggel.
A pénteki biztató kezdet makrogazdasági mutatóknak volt köszönhető, csakúgy, mint a későbbi negatív fordulat.
New York állam feldolgozóipari termelése váratlan mértékű növekedésnek indult januárban, mégpedig hét hónapja az első alkalommal. Szintén a várakozásokat meghaladó mértékben javult januárban a fogyasztói bizalmi index. Az Egyesült Államok feldolgozóiparának januári teljesítménye azonban már nem olyan fényesen alakult, mint New York államé: az elemzők által várt 0,2 százalékos növekedés helyett 0,1 százalékkal csökkent a decemberi 0,4 százalékos emelkedéssel szemben.
Pénteken az olaj és az arany ára is bő másfél százalékkal csökkent az amerikai piacon. A WTI nyersolaj határidős jegyzése a piaci zárás előtt mintegy két órával hordónként 95,76 dolláron állt, 1,55 dollárral, 1,59 százalékkal az előző zárás alatt. Az arany határidős jegyzése unciánként 27,55 dollárral, 1,68 százalékkal unciánként 1607,95 dollárra csökkent. (MTI)

Scroll To Top