Tőzsde – Erősödő indexek New Yorkban

Az olajárat követve erősödtek hétfőn az amerikai tőzsdeindexek.

A főbb indexek 0,1-0,2 százalék pozitív kezdés után a zárás előtt mintegy két órával már 0,5-0,6 százalék nyereségben jártak.
Az árfolyam-emelkedés elsősorban az energiaipari részvények olajárakat követő erősödésének volt köszönhető.
Janet Yellen Fed-elnöknek a múlt heti kiábrándító foglalkoztatási adatok miatt nagy piaci várakozással övezett hétfői beszéde szinte semmiféle megrázkódtatást nem okozott az árfolyamokra nézve. A Fed elnöke jól kiegyensúlyozott beszédében elismerte ugyan a rossz foglalkoztatási adatok kedvezőtlen gazdasági hatását, nem adta azonban semmilyen egyértelmű jelét annak, hogy ez a kamatemelések feltétlen elhalasztásával járna.
Az olaj ára a dollár gyengülése és a nigériai olajtermelő berendezések elleni támadások következtében emelkedett. A WTI nyersolaj ára az amerikai piacok zárása előtt két órával 1,58 napi emelkedést mutatott a globális kereskedelemben hordónként 49,39 dolláron. A Brent ára 1,41 százalékkal 50,34 dollárra emelkedett.
A dollár egy hét alatt két százalékkal gyengült az euróval szemben, hétfőn este az eurót 1,1367 dolláron jegyezték. Az árfolyam 1,14 dollár közelében is járt. Pénteken még 1,1150 dolláron állt a jegyzés.
Az arany határidős jegyzése 0,26 százalékkal unciánként 1246,15 dollárra emelkedett. Pénteken az aranyat még 1213 dolláron jegyezték. Egy hét alatt 3,3 százalékkal erősödött az arany.(MTI)

Scroll To Top