Tőzsde – Emelkedést és kis forgalmat várnak az elemzők

Alacsony forglalom mellett enyhe emelkedést várható a Budapesti Értéktőzsdén szerdán az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője arra számít, hogy az elmúlt napok iránytalan kereskedését követően a kedvező nemzetközi hangulat miatt pozitív fordulat jöhet. Fontos hírek nem várhatóak szerdán, ezért a nyitás után enyhe emelkedést vár az elemző, alacsony forgalom mellett.
Sándor Dávid, a KBC Equitas elemzője szerint is emelkedés jön a magyar piacon a nemzetközi hangulat hatására. Rámutatott, hogy az eurozónában eddig kedvezőek a második negyedéves GDP-adatok, ezért a befektetők az amerikai részvénypiacok helyett inkább az egyfajta „növekedési fordulatot” mutató európai részvényekben gondolkodnak.     Az OTP árfolyamát az elemző szerint nem a bank csütörtöki második negyedéves jelentése fogja befolyásolni, hanem a sokkal inkább devizahiteles-mentőcsomaggal kapcsolatos hírek. A továbbra is tisztázatlan részletek miatt a befektetők még kockázatot látnak az OTP-ben, és távol maradnak – tette hozzá. A     Richter-papírok forgalma az elmúlt napokban erős, és az árfolyama is szépen emelkedett, a 3750 forintos árat lokális csúcsnak látja, ahol erős az ellenállás, de a gyógyszeripari részvény szerinte továbbra is erős. Sándor Dávid szerint a Mol keddi „semleges” jelentését követően az elemzői vélekedések negatív töltetűek, ennek megfelelően a papír árfolyamában gyengülést vár.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,05 pontos, 0,27 százalékos csökkenéssel, 18 655,33 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
A Mol ára nem változott, 16 300 forintot ért, 853,0 millió forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 1,22 százalékkal 4470 forintra csökkent, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,24 százalékkal 326 forintra erősödött, forgalma 463,1 millió forint volt.
A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,13 százalékkal 3735 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.
A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 65,7 millió forintos forgalom mellett 100 forinttal, 0,48 százalékkal 20 900 forintra esett.(MTI)

Scroll To Top