Tőzsde – Elemzők szerint kis mínuszban, a szerdai záróárak körül nyithat a BUX

A szerdai záróárak körül, vagy kis mínuszban nyithat a BUX csütörtökön a Concorde és a KBC piaci szakértői szerint.

Sándor Dávid, a KBC elemzője az MTI-nek elmondta: a szerdai európai esés után kis csökkenéssel nyithatja a napot a BUX index. Kifejtette: szerdán a BÉT felülteljesítő volt az európai börzékkel szemben a forint gyengülése ellenére is; csütörtökön azonban már megszakadhat ez a trend. A szakértő hozzáfűzte, hogy a befektetők a pénteken nyilvánosságra kerülő átfogó munkaerő-piaci adatot várják az Egyesült Államokból.
Sándor Dávid szerint csütörtökön a Richter árfolyamát érdemes figyelni, amelyben a 660 forintos osztalék mértékével történő technikai csökkenés valószínű, és a Mol-nál is érdemes figyelni a szinteket, miután jelentősen csökkent az olajtartalék az Egyesült Államokban.
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője nem vár nagy forgalmat csütörtökön és arra számít, hogy a szerdai árak közelében mozognak az árfolyamok a BÉT-en. A szakértő kifejtette, hogy az Egyesült Államokban nagyobb esés volt szerdán, ennek pozitív korrekciója lehet a piacokon.
A vezető elemző szerint ugyanakkor a forint gyengülése miatt megjelenthetnek az eladók az OTP piacán, de nagy lefelé mozgásra itt sem kell számítani.
Móró Tamás kiemelte: délután az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése és az azt követő sajtótájékoztató adhat irányt az árfolyamoknak. Egy monetáris lazítás bejelentése kedvezően hathat az árfolyamokra, ugyanakkor erre nem számít most a piac.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,86 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel 19 138,82 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,162 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
A Mol 55 forinttal, 0,33 százalékkal 16 510 forintra csökkent, 818,1 millió forintos forgalomban.    Az OTP részvények ára 18 forinttal, 0,37 százalékkal 4839 forintra erősödött, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 355 forintot ért, forgalma 239,4 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 80 forinttal, 0,22 százalékkal 35 745 forintra nőtt, a részvények forgalma 877,5 millió forintot ért el. (MTI)

Scroll To Top