Tőzsde- Elemzők: nulla körüli nyitás után az európai hírek mozgathatják az árfolyamokat

Nulla körüli nyitás után az európai hírek mozgathatják az árfolyamokat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor és a KBC szakértői szerint, míg a vártnál gyengébb gyorsjelentést közlő Richter mínuszban kezdheti a napot.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a csütörtöki kereskedés fókuszában a gyorsjelentését hajnalban publikáló Richter lesz. A gyógyszercég eredményei kissé elmaradtak a piaci konszenzustól, így a nap elején mínuszban mozoghat a papír árfolyama, ám később – ha a délelőtti sajtótájékoztatón „piacnyugtató” prognózisokat tesz közzé a cég – pozitívba fordulhat az árfolyam.
A szakértő elmondta, hogy a többi nagy papírnál a nap elején inkább oldalazó kereskedés várható, később pedig a külföldi hangulat lesz meghatározó. Kuti Ákos emlékeztetett, hogy előbb a Bank of England, majd az Európai Központi Bank jelenti be kamatdöntését.
Somi András, a KBC Equitas vezető elemzője szerint is mínuszban nyit a Richter, a BUX pedig szerdai záró értéke közelében kezdheti a napot. Hozzáfűzte: a kamatdöntések mellett a Spanyolországból érkező hírek adhatnak irányt az árfolyamoknak. Spanyolország délelőtt kötvényaukciót tart, ahol 4,5 milliárd euró értékben tervez eladni államkötvényt.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,61 pontos, 0,14 százalékos csökkenéssel, 19 238,25 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
A Mol 35 forinttal, 0,19 százalékkal 18 450 forintra csökkent, 852,5 millió forintos forgalomban.    Az OTP részvények ára 8 forinttal, 0,18 százalékkal 4575 forintra erősödött, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,24 százalékkal 408 forintra esett, forgalma 412,9 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 140 forinttal, 0,37 százalékkal 37 350 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el. (MTI)

Scroll To Top