Tőzsde – Az olasz választások mozgatták a piacokat, a BUX-ot kevésbé - Gazdasagportal.hu

Tőzsde – Az olasz választások mozgatták a piacokat, a BUX-ot kevésbé

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,74 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel, 18 820,96 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult a pénteki záráshoz képest.

A részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult a pénteki záráshoz képest.
Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője szerint egész nap az olasz választásokról szóló hírek mozgatták az európai piacokat, délelőtt még jelentős emelkedés volt, Berlusconi pártjának esetleges szenátusi többsége viszont negatívan hatott a befektetőkre, bár a milánói index a BÉT zárásakor egyszázalékos pluszban állt. A magyar tőzsdére ugyanakkor korlátozottan hatottak az Olaszországból érkező hírek – tette hozzá. A Richter Kínában alapított újabb vegyesvállalata és piaci pozíciójának várható javulása eredményezte a részvény emelkedését – közölte.
Miközben az európai börzéken befektetőket Berlusconi részsikere ijesztgette, addig a Mol befektetőit a kedd hajnalban megjelenő várhatóan vegyes eredmények – érvelt Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. A papír árfolyamára a várt kedvező profit mellett több negatív tényező hat: egyrészt a múlt év utolsó negyedévének kedvezőtlen kitermelési számai, másrészt a Dana Gas tulajdonában lévő pakett további eladása – magyarázta az Equilor elemzője.
A Mol árfolyama 260 forinttal, 1,46 százalékkal 17 490 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,21 százalékkal 4730 forintra erősödött, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,26 százalékkal 388 forintra nőtt, forgalma 366,2 millió forint volt.
A Richter-papírok árfolyama 375 forinttal, 1,08 százalékkal 35 125 forintra emelkedett, a részvények forgalma 786,0 millió forintot ért el.
A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 52,4 millió forintos forgalom mellett 250 forinttal, 1,32 százalékkal 18 750 forintra esett.
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 989,60 ponton zárt hétfőn, ez 3,75 pontos, 0,38 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva. (MTI)

Scroll To Top