Tőzsde – Amerikával ellentétben a Magyar tőzsde a Richter vezényletével emelkedett a héten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 263,40 ponttal, 1,43 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 18 706,78 ponton zárt pénteken.

A BÉT részvénypiaci forgalma 30,67 milliárd forintot tett ki az előző hét 42,04 milliárd forintos forgalma után. A vezető részvények többsége erősödött, kivéve a Molt, amely kisebb gyengüléssel zárta a hetet.
A jelenleg zajló gyorsjelentési szezonban a legnagyobb tőzsdei vállalatok közül még nem jelentett a Mol és az OTP. Szakértők várakozása szerint az olajipari cég második negyedéve nem sikerült túl jól, az elemzői konszenzus a főbb eredménysorokon jelentős csökkenést vetít előre, emiatt gyengül a részvény árfolyama.
Az OTP árfolyamát is bizonytalanságban tartja, hogy egyelőre nincsenek hírek az újabb devizahiteles mentőcsomagról. A piac arra vár, hogy a kormány és a Magyar Bankszövetség miben tud majd megállapodni, illetve az intézkedés hogyan fogja a bank eredményét érinteni.
Biztató számokat közölt a Telekom a héten, a telekommunikációs társaság második negyedéves gazdálkodási adatai felülmúlták az elemzői várakozásokat, ez jótékony hatással volt a július végén még történelmi minimumán forgó részvény árfolyamára.
A gyógyszeripari részvények szintén erősödtek az elmúlt héten.
Az OTP árfolyama 2,07 százalékkal 4491 forintra emelkedett.
A Mol 1,88 százalékos gyengüléssel, 16 450 forinton fejezte be a hetet.
A Magyar Telekom papírjainak értéke 2,84 százalékkal 326 forintra nőtt.
A Richter 5,11 százalékkal erősödött, 3700 forinton zárta a hetet.
Az Egis részvények ára 1,41 százalékkal 20 890 forintra emelkedett.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX értéke 0,98 százalékkal, 9,89 ponttal 1016,84 pontra emelkedett az elmúlt héten.

Scroll To Top