Tovább növelte szolgáltatási területét a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

A Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. az idén újabb három településen vette át a vízi közművek üzemeltetését, így összesen 187 helységben működteti a ivóvíz- és szennyvíz-hálózatot – közölte a Hajdú Gábor, a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a 650 ezer ember ivóvízellátását biztosító TRV Zrt. szolgáltatási területe 2013-ban a korábbi hatszorosára nőtt. A változásokkal a foglalkoztatottak létszáma is jelentősen emelkedett: míg három évvel ezelőtt 248 munkavállalója volt a szolgáltatónak, jelenleg a csatlakozott területetek dolgozóinak átvételével számuk eléri az 1040-et.
Hajdú Gábor emlékeztetett arra, hogy a TRV Zrt. hatékony működésének köszönhetően és a jövőbeli céljai érdekében 2013-ban a társaság alaptőkéjét a tulajdonos magyar állam 1,2 milliárd forinttal, majd decemberben újabb 525 millió forinttal megemelte. Ugyanakkor döntött a társaság 300 darab, 10 ezer forint névértékű részvényének értékesítéséről.
A vásárlási lehetőséggel minden a cég üzemeltetési területéhez tartozó, köztartozástól mentes önkormányzat élhet, csak egy részvényt vásárolhat, ám tulajdonosi jogokat gyakorolhat.
A vezérigazgatója beszámolt arról, hogy az idén fejlesztések sorát végzik, ezek közül kiemelkedik a beregi, a csataszög-hunyadfalva-kőtelek-nagykörűi, valamint a hajdú-bihari ivóvízminőség-javító projekt megvalósítása. Emellett 46 településen szennyvíztelepet építenek, 24 helységben bővítik a szennyvíztelepet.
Hajdú Gábor megjegyezte, hogy az új vízi közmű törvény szerint a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása az önkormányzatok számára kötelező feladat, ennek során olyan szigorú előírásokat kell teljesíteni, amelyeket sok, mini vízművel rendelkező kisváros vagy község nem tud vállalni.(MTI)

Scroll To Top