Tovább javult a foglalkoztatás az Egyesült Államokban - Gazdasagportal.hu

Tovább javult a foglalkoztatás az Egyesült Államokban

Az előző havinál és a várakozásoknál is nagyobb mértékben nőtt júniusban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban – közölte szerdán az amerikai Automatic Data Processing (ADP) statisztikai intézet.

Májusról júniusra a nem mezőgazdasági ágazatokban a magánszektorban foglalkoztatottak száma szezonális kiigazítással 281 ezerrel nőtt az Egyesült Államokban.
Májusban 179 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, júniusra pedig 200 ezres növekedést vártak az elemzők.
Az építőiparban 36 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban, több mint duplájával az előző havi növekedésnek. A feldolgozóiparban 12 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, az előző havinál egy kissé nagyobb mértékben. A szolgáltató szektorban 230 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a májusi 148 ezer után.
“A júniusi foglalkoztatási adat nagyon jól jött a gazdaságnak” – mondta Carlos Rodriguez, az ADP elnök-vezérigazgatója. “Különösen az építőiparban bíztató az elért növekedés, mivel az összes foglalkoztatottak száma 2006 februárja óta nem volt ilyen magas” – mutatott rá.
“A foglalkoztatási helyzet folyamatosan javult, a növekedés minden gazdasági ágazatot és vállalatot felölelő széles alapokra támaszkodik. A munkaerő piaci adatok alapján a gazdaság töretlenül nő és egyre nagyobb lendületre tesz szert” – mondta Mark Zandi, a Moody’s Analytics vezető elemzője.(MTI)

Scroll To Top