Törvény kell, ami segítséget nyújt a Dunaferr volt dolgozóinak.

Jobbik: a kormány dolgozzon ki törvényt az elbocsátottak segítésére! A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány dolgozzon ki törvényt azokra az esetekre, ha egy térségben nagy létszámban bocsátanak el azonos szakterületen dolgozó képzett munkavállalókat.

Erről Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője beszélt pénteken Budapesten újságírók előtt, hangsúlyozva, egy ilyen törvényjavaslattal a Dunaferrnél elbocsátott dolgozók sorsán is segíteni lehetne.
Az ellenzéki képviselő szerint a kormánynak mindenekelőtt ingyenes, foglalkoztatást segítő képzéseket kellene indítania az érintett dolgozóknak, valamint már az elbocsátástól biztosítania kellene számukra a tartós munkanélkülieknek járó elhelyezkedési támogatást.
A Jobbik emellett azt is szeretné elérni, hogy azoknak az elbocsátottaknak, akiknek hiteltartozásuk van mindaddig ne kelljen fizetniük a törlesztőrészleteket, amíg nem írnak alá egy új, legalább hat hónapra szóló határozott idejű munkaszerződést.(MTI)

Scroll To Top