Dunaferr – Mindkét fél nyitott a tárgyalásra

A tulajdonosok nyitottak a tárgyalásra a kormánnyal. Az ISD Dunaferr tulajdonosai készek azonnali hatállyal megkezdeni a konzultációs folyamatot a cég jövőjéről – közölte Oleg Mkrtchan, az ISD Korporáció vezérigazgatója, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek küldött pénteki válaszlevelében.

A cég közleménye szerint válaszukban a tulajdonosok hangsúlyozták: nagyra értékelik a figyelmet, amellyel Magyarország kormánya az ISD Dunaferr helyzetét kíséri, és feltétlenül számítanak az aktív együttműködésre annak érdekében, hogy közösen enyhítsék az európai gazdasági válság vállalatot sújtó hatásait.
A tulajdonosok megbízták Evgeny Tankhilevich cégvezetőt a kormány képviselőivel történő előzetes megbeszélések lebonyolításával.
Közölték azt is, hogy pénteken lezajlott az első egyeztető tárgyalás az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje és az Üzemi Tanács képviselői között a tervezett csoportos létszámleépítéssel kapcsolatban.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán levélben kezdeményezett tárgyalásokat a Dunaferr Zrt. tulajdonosaival a cég megvásárlásáról, miután a kormány a hétfői székesfehérvári kihelyezett ülésén arról döntött, vételi ajánlatot tesz a dunaújvárosi vasműre.
A megvásárlásról szóló döntés azután született, hogy az ISD Dunaferr Zrt. 1500 fős létszámleépítést jelentett be, amit a vállalat tartós veszteségességével indokoltak a tulajdonosok.
A cég vezetése közölte, hogy a miniszter levelét azonnal továbbítják a tulajdonosoknak, és „a lehető legrövidebb időn belül” válaszolni fognak rá.
A Dunaferr mintegy 150 milliárd forintos tartozásának jelentős részét vállalná át a magyar állam – értesült az MTI Hírcentrum csütörtökön. Az M1 Híradó csütörtök esti műsorában elhangzott: a kormány nem pénzt kínál a vasműért a tulajdonosoknak, hanem a tartozások jelentős részének átvállalását ajánlja..(MTI)

Scroll To Top