[OPCIOGURU] TOP5 érv az opciós kereskedés mellett

Sajnos 8.1_top_5_ervmég ma is sokan hiszik azt, hogy az opciózás kockázatos és veszélyes vele foglalkozni. Ennek a tévhitnek sok oka lehet. Az egyik az információ hiánya, a másik a média „jótékony” hatása.

Tavaly (2008) elég sokat lehetett hallani a médiában a derivatív termékekben (opció) rejlő kockázatokról. Ha bárki megkérdez az opciós piacban rejlő kockázatokról, csak annyit tudok neki mondani, hogy a részvény kockázatosabb (nulla kockázatmenedzsment). Illetve akkor kockázatos az opciós piac, ha nem tudod mit csinálsz… 

Azonban a rémisztgetések ellenére az opciós kereskedési volumen rohamosan nő világszerte. A CBOE (legnagyobb amerikai opciós tőzsde) éves kereskedési volumenjének grafikonja önmagáért beszél.

8.2_top_5_erv

Miért opciózz?

Hogy segítsek azoknak, akik még mindig tartanak az opciós piactól, összegyűjtöttem a TOP5 érvet, ami az opciós kereskedés mellett szól. Íme:

1. Kockázatmenedzsment
Az egyik legfontosabb tényező! Akár teljes portfóliót, akár egyedi részvényeket is tudsz vele biztosítani úgy, hogy többé nem kell félned attól, hogy egy rosszul elhelyezett stop szint kiszed a poziból feleslegesen.

2. Alacsonyabb tőke követelmény
Akár 3.500$-al is elkezdhetsz kereskedni a Thinkorswim platformjának segítségével. A részvények kereskedéséhez ez az összeg természetesen nem elegendő, ott több tízezer dollárra van szükséged ahhoz, hogy értékelhető profitra tegyél szert. Az opciós piacon már akár 10-20$-ért is vásárolhatsz opciókat. Így jóval alacsonyabb kockázat mellett kezdheted meg a kereskedést.

3. Tőkeáttétel
Magad választhatod meg az általad elfogadható tőkeáttételt. Így ha konzervatívabban akarsz opciót kereskedni, lehet a tőkeáttét szimplán 2-5x-ös vagy ha kockázatosabban akkor akár 20-30x-os. Ez az alkalmazott stratégiától függ, amit magad választhatsz meg. Így tehát jóval alacsonyabb tőkével, jóval magasabb profitot tudsz realizálni.


4. Flexibilis stratégiák

A részvénypiac nagy hátránya, hogy vagy long, vagy short az ember, de oldalazó piacot nem lehet kereskedni. Opciós stratégiák alkalmazásával mindenféle piaci környezetben lehet profitot termelni. Mindegy, hogy a piac emelkedik, esik, vagy csak oldalaz, a megfelelő stratégia alkalmazásával profitálhatsz a helyzetből.
Sőt, az egyik legütősebb megközelítés, amikor nem a célárat mondod meg, vagyis nem azt kell meghatároznod, hogy X részvény ára Y-ig fog menni, hanem csak annyit, hogy Y alatt vagy fölött lesz lejáratkor. Ez a nem mindegy. Bizonyos opciós stratégiáknál elég azt tudnod, hogy hol nem lesz az ár lejáratkor. Sőt azt is megmondhatod, hogy mi az a két ár, ami között lesz az ár lejáratkor. Így könnyedén lehet akár csatornát is kereskedni.

5. Bevételi stratégiák
Olyan opciós stratégiákról van szó, amik havi szintű bevételt tudnak generálni. Ez többféle módon történhet. Ha vannak meglévő részvényeid, de nem akarod őket eladni, viszont szeretnél az esetleges oldalazásuk esetén is bevételhez jutni, a megfelelő opciós stratégiák kombinálásával ez is megoldható. (ld. Covered Call). Ezen kívül számos egyéb opciós stratégiával érhető el havi szintű bevétel generálása.

Tudom, hogy nagyon sokan nem mernek belevágni egyedül ebbe a piacba. Anno, amikor elkezdtem – teljesen egyedül, tanfolyam nélkül – nekem is voltak félelmeim, de átlendültem rajtuk. Az opciós piac irányába való elmozdulásom volt életem egyik legjobb döntése.

Az Opciós Oktatásomat azok számára hoztam létre, akik élni akarnak az opciós piacban rejlő lehetőségekkel és egy professzionális, kiscsoportos 3 napos oktatáson szeretnének részt venni. A kiscsoportos oktatás garantálja, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések és a Thinkorswim platform használatát is gyakorlati szinten elsajátítsuk. Segítségemmel az utolsó fél napon az éles piaci környezetben – természetesen demo számlával – mindenki kipróbálhatja magát. Továbbá begyakoroljuk az alapvetően szükséges opciós kereskedési lépéseket, technikákat.

Ha Te sem akarsz kimaradni az opciós piac előnyeit élvező, egyre növekvő opciós kereskedők táborából, jelentkezz most a következő Opciós Oktatásra az itt található űrlap segítségével.

[OPCIOGURU] Oldalazás közben hogyan keress pénzt?

[OPCIOGURU] A két opciós főszereplő: Call & Put

[OPCIOGURU] Opciós Kereskedés: Kinek, Hol És Hogyan?

[OPCIOGURU] Mit Jelent Opciót Venni?

[OPCIOGURU] Mi köze a Casconak az Opcióhoz?

Scroll To Top