Több mint nyolcszáz közfoglalkoztatott a Nyírerdő Zrt.-nél - Gazdasagportal.hu

Több mint nyolcszáz közfoglalkoztatott a Nyírerdő Zrt.-nél

Több mint nyolcszázan jutnak ideiglenes munkához a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt.-nél a közfoglalkoztatási programban szeptember végéig – közölte a társaság vezérigazgatója kedden az MTI-vel.

Szalacsi Árpád elmondta, hogy a téli, hathónapos programban átlagosan 545 embert foglalkoztattak, májustól viszont 815-nek adnak munkát az északkelet-magyarországi állami tulajdonú erdőkben.
Hajdú-Bihar megyében harminc településről 465, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg hatvan községéből és városából 350 közfoglalkoztatott dolgozik a nyáron napi nyolc órában.
A program költségvetése 445,5 millió forint, az összeg teljes egészében a Belügyminisztérium támogatása.
A forrás a bérekre és járulékokra, munka- és védőruhára, a munkába járás költségeire, alkalmassági vizsgálatra, szervezési költségekre, valamint a munkaeszközök beszerzésére használható fel.
A vezérigazgató tájékoztatása szerint az elmúlt évekhez hasonlóan, a közfoglalkoztatási programhoz oktatás is kapcsolódik. A megyei munkaügyi hivatalok szervezésében várhatóan nyolcvanketten kisgépkezelési tanfolyamon vehetnek részt június közepétől.
Az alkalmazottak a legnagyobb óraszámban az allergén növények, így a parlagfű irtásában vesznek részt. Emellett például felújítják a kihelyezett közjóléti eszközöket és hulladékot gyűjtenek.
A Nyírerdő Zrt. tavaly 4,615 milliárd forint árbevételt ért el. Egy évvel korábban 4,481 milliárd forint volt a bevétele, a növekedés mértéke 3 százalékos volt.
A társaság ezzel a 22 állami tulajdonú erdőgazdaság között az ötödik lett, a Bakonyerdő, a Zalaerdő, a somogyi Sefag, valamint a kiskunsági Kefag Zrt. mögött.
A nyírségi erdészet nyeresége 250,5 millió forint volt, szemben a 2012-es 231,9 millióval. Ezzel a Nyírerdő Zrt. a Zalaerdő Zrt. (527,4 millió forint) mögött a második az adózott eredményt illetően.(MTI)

Scroll To Top