Tíz százalékkal csökkenti a gázárakat az RWE Csehországban

Májustól tíz százalékkal csökkenti a gázárakat az RWE energetikai csoport Csehországban – jelentette be az RWE kedden.

Tomás Varcop, az RWE menedzsmentjének tagja a Právo című napilapnak elmondta: a cég ezzel kíván reagálni arra a helyzetre, hogy a csehek az utóbbi időben egyre gyakrabban váltanak szolgáltatót az alacsonyabb ár miatt. Ilyen értelemben ma a cseh energetikai piac az egyik legdinamikusabb piac Európában.
A tavalyi évben például 350 ezer ügyfél váltott gázszolgáltatót, ebből 250 ezer ügyfél az RWE-csoportot hagyta el, ami lépéskényszerbe hozta a társaságot.
Jelenleg az RWE mintegy 1,6 millió ügyfélnek szállít földgázt, ami a cseh piac mintegy 44 százaléka – mutatott rá Varcop. Néhány éve a szolgáltató ellenőrizte a cseh energia piac több mint 60 százalékát.
A csoport szeretné, ha módosulna az RWE-ről alkotott kép a cseh közvéleményben. A csehek szerint az RWE ugyan megbízható, de drága szállító, ezért sokan megpróbálják „olcsóbbra váltani”. Csehországban ugyanis néhány éve liberalizálták az energiapiacot, minek következtében számos alternatív – kisebb és olcsóbb – szolgáltató jelent meg, akik sikeresen csábítják magukhoz az ügyfelek tízezreit.
„Az árcsökkentéssel a piac alakulására reagálunk, mert szeretnénk megtartani ügyfeleinket” – állítja Varcop. Hozzátette: az RWE garantálja, hogy az általa szolgáltatott földgát ára a jövő évben is változatlan marad. (MTI)

Scroll To Top